Voldstiltalt politimand fik hjerneblødning

26. juni 2012 17:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Voldstiltalt politimand fik hjerneblødning
Billede mangler

Et hård slag i hovedet i forbindelse med boksetræning i politiet, efterlod en i dag 39-årig politibetjent med en blødning i hjernen.
Det kom frem under tirsdagens retsmøde, hvor betjenten fra Fyns Politi er tiltalt for at have udøvet vold og grov vold mod flere borgere, mens han var i tjeneste.
En mentalerklæring foretaget, efter at der var rejst tiltale mod ham, fastslår dog, at betjenten, ER, er egnet til straf.
– Føler du selv, at skaden har haft betydning for dine handlinger i episoderne, som denne sag omhandler?, spurgte anklager Lars Viereck.
– Nej, jeg mener, at jeg har handlet korrekt i de her episoder, svarede ER.
Uheldet resulterede i en erstatning fra Arbejdsskadestyrelsen, og ER har siden døjet med at huske, koncentrere sig samt i tiden umiddelbart efter skaden haft hovedpine.
– Hvis jeg skulle have overblik over eksempelvis et færdselsuheld med fire involverede parter, så havde jeg teknikker til at holde fokus og overblikket, fortalte betjenten, der har været suspenderet fra tjeneste, siden statsadvokaten rejste tiltale sidste år.
ER hævder, at ledelsen i Fyns Politi, hvor han blev ansat på fuldtid den 1. januar efter lang tids sygemelding og efterfølgende arbejdsprøvning, kendte til hans problemer.
– Jeg har været åben omkring mine problemer, så ledelsen kunne reagere, hvis de mente, at der var opgaver, som jeg ikke kunne klare.
Dagen igennem har samtlige vidner belastet betjenten, som nægter sig skyldig.
Der har både været tidligere kolleger og påståede ofre i vidneskranken, og alle har således bakket op om anklageskriftet.
Heraf fremgår det blandt andet, at betjenten en nat i juli 2011 skulle have sparket en beruset mand, som lå og sov på et fortov, adskillige gange.
Senere samme nat slog han angiveligt en psykisk syg mand med sin politistav, da betjentene skulle hente ham i forbindelse med en tvangsindlæggelse.
Derudover har ER ifølge anklagerne og flere vidner givet en ung mand en særdeles hårdhændet behandlet, da han og en kollega var ude ved en nabostridighed.
Der falder dom i sagen onsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu