Voldtægt mod fulde skal straffes hårdere

3. februar 2013 00:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Voldtægt mod fulde skal straffes hårdere
Billede mangler

Justitsminister Morten Bødskov (S) vil have slettet den del af straffeloven, der siger, at voldtægt af en person i hjælpeløs tilstand skal straffes mildere.

 

Det skal straffes lige så hårdt som »almindelige« voldtægter, lyder meldingen.

– Vi mener, at voldtægt er voldtægt – og det er jo virkelig alvorligt. Når det handler om straframmen, skal der ikke være forskel på, om den pågældende, der bliver voldtaget, er sagesløs, fordi vedkommende er stærkt beruset eller bevidstløs eller er faldet i søvn. Der skal ikke være forskel, siger Morten Bødskov til Politiken.

Og det tyder på, at der er politisk flertal for at ændre på straffeloven. Både Dansk Folkeparti, de Radikale, Liberal Alliance, Enhedslisten og Venstre vil stemme ja til forslaget, der kommer i forbindelse med et længere udspil fra regeringen i den kommende uge.

– Vi er enige med regeringen. Vi ser gerne strengere straffe for alvorlig personfarlig kriminalitet. Jeg har svært ved at se, hvorfor man skal have rabat, hvis man voldtager en sagesløs. Det giver ikke mening i Nordjylland, hvor jeg kommer fra, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), til Politiken.

Som reglerne er i dag, kan en voldtægtsmand højst straffes med fire års fængsel, hvis han ikke selv er ansvarlig for sit offers hjælpeløse tilstand, men benytter sig af, at offeret ikke kan modsætte sig.

– Strafferammen bliver forhøjet med fængsel indtil 8 år og med en skærpet strafferamme med fængsel indtil 12 år, siger Morten Bødskov.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu