Voldtægt og afpresning medførte udvisning

25. februar 2013 16:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Voldtægt og afpresning medførte udvisning
Billede mangler

Den 20-årige Tareq Samadi har ved Retten i Viborg fået tre år og tre måneders fængsel for voldtægt og afpresning. Selv om han har boet over halvdelen af sit liv i Danmark, hvor han også har sin afghanske familie, blev han udvist af Danmark for bestandig, skriver viborg-folkeblad.dk.

 

Baggrunden er, at han siden han var 16 år har begået to røverier, senest i september 2011 mod Falkevejens Nærbutik. Dengang blev han idømt betinget udvisning.

I marts 2012, kun en måned efter at han fik denne dom, hvor han kun skulle afsone fem måneder af en straf på et år og tre måneder, begik han afpresning mod en ung mand, som den dømte mente skyldte ham 7.000 kroner.

Tre måneder efter dommen begik han voldtægt mod en ung kvinde i en opgang i Dannebrogsgade i Viborg i forbindelse med Hærvejsfestivalen.

Retten fandt, at der kun gik meget kort efter, betingelserne ved den seneste dom blev overtrådt. Der var to års prøvetid for både de både de 10 måneder, som ikke blev afsonet, og den betingede udvisning. Der er således tale om en fællesstraf, hvor de 10 måneder tæller med.

Dommeren begrundede udvisningen med, at nu måtte hensynet til det danske samfund træde før de internationale konventioner, som Danmark har skrevet under på, blandt andet menneskerettighedserklæringen. Derfor blev Tareq Samadi udvist til sit fødeland Afghanistan.

Han blev sendt tilbage til varetægtsfængsling, indtil han kan begynde sin afsoning, skriver viborg-folkeblad.dk.

Den kendelse blev ikke kæret. Til gengæld blev dommen anket til Vestre Landsret, ikke mindst på grund af udvisningen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu