ANNONCE

Voldtægtsmand fældet: Sønnens dna afslørede ham

24. januar 2020 13:57 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Den famøse Pillowcase Rapist menes at være fanget. Han forbindes til over 20 voldtægter og et knivstikkeri.

Voldtægtsmand fældet: Sønnens dna afslørede ham
Den 60-årige Robert Eugene Koehler kædes sammen med 24 voldtægtssager begået fra 1981 frem til 1986 i Miami-Dade County. Foto: Tim Shortt/Florida Today/Imagn/USA Today Network/Sipa USA

Ved lidt af et tilfælde er den amerikanske statsadvokat kommet tættere på at løse en kriminalgåde dateret tilbage fra 1981. Lørdag blev den 60-årige Robert Eugene Koehler anholdt.

Dna-prøver indikerer, at han er manden, som har fået tilnavnet Pillowcase Rapist, som har begået seksuelle overgreb på flere end 40 kvinder i Miami-Dade County, skriver People.

Artiklen fortsætter efter videoen

Sag lå øde hen

Indenfor den seneste uge er en kriminalsag, der er mere end tre årtier gammel, tættere på at blive opklaret. Florida har i løbet af en række år i 1980’erne været plaget af flere enslignende voldtægter af kvinder.

Den 60-årige dømte seksualforbryder Robert Eugene Koehler blev anholdt lørdag, fordi dna-tests forbandt ham til et groft seksuelt overgreb begået i december 1983, hvor en 25-årig kvinde blev stukket og efterfølgende voldtaget med et dynebetræk over hovedet. Robert Eugene Koehler er sigtet i sagen.

Efterfølgende er der fundet dna-matches mellem den 60-årige Robert Eugene Koehler og yderligere seksuelle overgreb på 24 kvinder. Det tyder på, at han med stor sandsynlighed kan være gerningsmanden bag de mere end 40 seksuelle overgreb, der blev begået fra 1981 og frem til 1986 i Miami-Dade County.

Søn afslørede ham

Det var på ingen måde den 60-årige selv, der gjorde noget for at blive fældet i sagen fra 1983.

Idéen om et dna-match blev skabt, da Robert Eugene Koehlers søn blev anholdt i en sag om vold i hjemmet, hvor han blev dna-testet. Denne test blev indsendt til en database.

Lige præcis den dna-test havde et tæt familiær match til flere dna-prøver, der var blevet indsamlet fra voldtægtssager i 1980’erne. Det fik efterforskere til at spekulere på, om det kunne være sønnens far, der var gerningsmanden.

Politiet kunne sandsynligt have fundet frem til matchet mellem Robert Eugene Koehler og de mange voldtægtssager, da han i 1991 blev dømt for voldtægt. Men han undgik dna-matchet.

Gemte ‘souvenirs’ i kælderen

Efter anholdelsen blev den 60-åriges hus i Palm Beach ransaget. Her blev gjort nogle gruelig fund i husets kælder.

Politiet har efter ransagelsen refereret til kælderen som værende et fangehul fremfor en kælder, for det mener politiet, at det skulle benyttes som.

– Vi frygtede, at hvis ikke vi havde fået ham i vores varetægt, at han havde haft planer om at gøre ting, der var meget værre end dem, han udførte på alle de kvinder fra de tidligere sager, har statsadvokat Katherine Fernandez Rundle udtalt i en pressemeddelelse.

I fangehullet stod der flere pengeskabe. Det menes ikke ligefrem at være penge, som de sikrede skabe er fulde af. Politiet er af den overbevisning, at det er souvenirs fra Robert Eugene Koehlers ofre gennem tiden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu