ANNONCE

Voldtog gravid kæreste og holdt hende fanget

23. april 2021 14:45 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Politiet anholdt gerningsmanden på en rasteplads

Voldtog gravid kæreste og holdt hende fanget
En mand er dømt forvaring på ubestemt tid. Foto: Ritzau / Scanpix

En 32-årig mand er fredag blevet idømt forvaring på ubestemt tid. I april sidste år valgte han at frihedsberøve, banke og voldtage sin 25-årige kæreste på en adresse i Aarhus Vest. Dette skete blot ni dage efter han var blevet prøveløsladt. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

– Voldtægten minder om de to andre voldtægter, som den 32-årige mand tidligere er blevet dømt for i henholdsvis 2010 og 2017. I lyset af, at denne voldtægt blev begået blot ni dage efter, han var blevet prøveløsladt, mener jeg, at der er stor risiko for, at han vil gøre det igen. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand og idømte den tiltalte en forvaringsdom, siger specialanklager Birgitte Ernst.

Særligt farlige personer kan blive idømt forvaring. Efter tre år skal den dømte til en psykiatrisk undersøgelse, for at vurdere, om der er grundlag for at fangen kan blive løsladt.

Bundet og smidt

I seks timer holdt manden sin gravide kæreste fanget. Her smed han hende blandt andet på gulvet, bandt hende til sengen og holdt hende fast. Under voldtægten havde han også taget kvælertag på den 25-årige kvinde, holdt hende for munden og tvundet hende til at deltage i forskellige seksuelle handlinger.

Efterfølgende truede han hende ud i en bil med en køkkenkniv som våben. Her tvang han hende til at køre rundt i en times tid, til han faldt i søvn. På en rasteplads ved Ejer Bavnehøj så kvinden sit snit til at ringe til politiet.

Den 32-årige blev her anholdt og varetægtsfængslet dagen efter. Han modtog ikke dommen, og har anket den til frifindelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu