ANNONCE

Vores el-regning stiger med 50 milliarder kr.

30. december 2011 13:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vores el-regning stiger med 50 milliarder kr.
Billede mangler

Fremtiden skal byde på flere vindmøller, solceller og ny grøn teknologi.
Står det til regeringen, skal det kommende energiforlig omstille Danmark til såkaldt grøn energi, og nu sætter klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) tal på planens forventede omkostninger. Det skriver Epn.dk.
“Alene frem til 2020 vil der være behov for investeringer på minimum 31 milliarder kroner i el-sektoren. Og beløbet kan nå helt op på 50 milliarder kroner. Det er ifølge vore beregninger niveauet for det brede, ambitiøse energiforlig, som vi vil arbejde på at få forhandlet hjem,” siger Lidegaard til hjemmesiden.
Den miljørigtige energiomstilling er en del af regeringens energiudspil ‘Vores energi’.
Og regningen for det grønne projekt havner i sidste ende hos de private elkunder og virksomheder, der dertil får endnu en ekstraregning oveni.
En ny såkaldt forsyningssikkerhedsafgift betyder således, at private husstande og erhvervslivet frem mod 2020 skal betale mere for strøm og varme, fremgår det af energiudspillet. En ekstraregning der i 2020 opgøres til et samlet årligt beløb på 5,6 milliarder kroner.
Med milliardinvesteringerne i ny teknologi, nye kabler og flere vindmølleparker følger der ifølge regeringen også tusindvis af job.
“Fra dag ét af vil det skabe mindst 6.000 nye job. Og det tal vil vokse yderligere,” siger Martin Lidegaard til Epn.dk.
Forhandlingerne om en ny energiaftale er i gang på nuværende tidspunkt.
Kilde: Epn.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu