Vrede brandfolk: Det kommer til at koste menneskeliv

25. maj 2016 16:32 | Af: Anne Mejdahl Daugbjerg, ad@newsbreak.dk

Næstved Kommunes spareplaner for beredskabet får alvorlige konsekvenser, hvis de bliver gennemført, siger tillidsmand for brandfolkene.

Vrede brandfolk: Det kommer til at koste menneskeliv
Midt- og Sydsjællands Brand og Redning kan meget vel stå uden brandfolk, hvis Næstved Kommune vælger at gennemføre million-spareplan. Foto: Scanpix

Hvis Næstved Kommune fastholder deres plan om at spare en million kroner på det fælles Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, vil det betyde opsigelser i stor stil:

– Det er ikke en trussel, det er et løfte, siger tillidsmand for de deltidsansatte ved beredskabet, Michael Larsen til newsbreak.dk.

Han fortæller, at besparelserne vil få den helt konkrete konsekvens, at der vil være færre brandfolk per udrykning – en reducering fra seks til fire, måske tre, mand. De manglende folk udgør det, der kaldes sikringsholdet. Sikringsholdet sørger for, at der for eksempel er nogle til at tage over og hjælpe kollegerne ud, hvis en røgdykker får det dårligt, eller hvis taget pludseligt styrter ned i en brændende bygning. Jobbet som deltidsbrandmand honoreres kun symbolsk, så det er lysten, der driver værket.

– Det kommer til at koste menneskeliv, siger Michael Larsen.

Udover det manglende sikringshold, vil besparelserne betyde færre udrykninger, og det betyder dårligere erfaring med brand og redning til brandfolkene.

Skal gå den bureaukratiske vej

Planen er ifølge Michael Larsen, at de ansatte ved et stort medarbejdermøde den 2. juni vil diskutere forslaget til spareplanen – hans håb er, at de samlet kan sende en besked til Økonomiudvalget i Næstved Kommune om, at de ikke ønsker at spare, og at det så ryger videre til byrådet.

– Det går ud over dem på gulvet, og det er ikke i orden, siger Michael Larsen.

– Vi ønsker, at de trækker spareplanen tilbage.

Beredskabet Midt- og Sydsjællands Brand og Redning er et fælles kommunalt selskab ejet af Faxe, Næstved, Ringsted og Vordingborg kommuner.

Newsbreak.dk arbejder i øjeblikket på kommentarer fra de fire kommuner.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu