ANNONCE

Vrede over småpenge til døende fejlbehandlede

29. januar 2012 07:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vrede over småpenge til døende fejlbehandlede
Billede mangler

Dødssyge patienter, som har været udsat for lægesjusk og derfor kun har kort tid at leve i, får mindre udbetalt i erstatning fra Patientforsikringen end andre.
Det har længe været fast praksis, selvom politikerne for 10 år siden afviste Patientforsikringens krav om at indføre netop lavere erstatning til de terminale patienter. Det skriver Politiken.
Politikere på begge sider af blokkene er foragede over Patientforsikringens praksis på området.
“Hvis man har indført sin egen praksis i strid med Folketingets intentioner, så rækker dette langt ud over den enkelte sag,” siger Venstres sundhedsordfører, Sofie Løhde, til avisen.
Så sent som i sidste uge fastslog Østre Landsret, at Patientforsikringen handlede ulovligt. Den kendelse har de nu anket til Højesteret, og Patientforsikringens direktion vil ikke udtale sig om sagen.
Det vil i stedet Patientforsikringens formand, Poul-Erik Svendsen.
“Patientforsikringen skal selvfølgelig administrere efter lovgivningen, så folk får de erstatninger, de har krav på. Patientforsikringen har ment, at der var hjemmel til at reducere erstatningen, og det er der nu skabt tvivl om. Nu kommer Højesteret med sin afgørelse, og den vil alle rette sig efter,” siger han til Politiken.
Skulle Højesteret komme frem til en anden afgørelse end landsretten, vil Enhedslistens Stine Brix gerne være med til at “lave loven om, så patienterne ikke får en dobbelt straf,” siger hun.
Kilde: Politiken

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu