ANNONCE

Vrede Trump-fans: Rigsret er et spark i skridtet

15. januar 2021 12:21 | Af: Newsbreak.dk

-Hvis man bliver ved med at sparke en hund, efter at den har lagt sig ned, så begynder den til sidst at bide, siger en af Donald Trumps faste støtter til Newsbreak.dk

Vrede Trump-fans: Rigsret er et spark i skridtet
Foto: MIKE THEILER/Ritzau Scanpix)

AF: Douglas Pricer, korrespondent for Newsbreak.dk i USA

Den amerikanske præsident Donald Trump har ikke gjort noget forkert. Det er ikke hans skyld, at en flok Trump-tilhængere i sidste uge gik amok og stormede Kongressen i Washington.

Sådan lyder dommen fra tre trofaste vælgere, som stemte på Donald Trump ved præsidentvalget i USA sidste år.

Selv om Donald Trump i sin tale til tilhængerne opfordrede dem til at kæmpe og gå ned til Kongressen, så bør den amerikanske præsident ikke stilles for en rigsret, fastslår de tre vælgere, som sidste år forklarede Newsbreak.dk, hvorfor de stemte på Trump.

-Der er overhovedet ikke noget at kritisere præsidenten for. Punktum. Han er den eneste mand i USA, som ikke må sige noget i overført betydning. Begivenheden gjorde mig meget trist. Jeg var tæt på at begynde at græde. Men at give Trump skylden er et spark i skridtet fra medierne, siger pensioneret professor Schahara Hudelson fra Oklahoma til Newsbreak.dk.

Det slog bare klik for dem

72-årige Tom McHale fra New Jersey følger trop:

-Det er urimeligt at sige, at Donald Trump ønskede, at dette her skulle ske. Trump’s tilhængere er dødtrætte af at blive kaldt racister og intolerante. Det slog simpelthen bare klik for dem. Når det så er sagt, så er jeg overrasket over, at tingene udviklede sig, som de gjorde, fortæller Tom McHale.

28-årige Gene Burton er lærer i folkeskolen i Texas. Burton stemte på Trump, fordi han er tilhænger af præsidentens våben-politik. Burton vil således have lov til at bære håndvåben, når han underviser i skolen.

-Det var nogle frygtelige begivenheder. Men de overrasker mig faktisk ikke. Jeg mener, at præsidenten ikke er direkte skyldig i, at folk angreb kongresbygningen. Men jeg synes, at hans tale til en vis grad opildnede til begivenhedernes gang.

Trums politiske modstandere har jo selv accepteret vold som et politisk våben gennem det seneste års tid, mener Gene Burton. Han henviser til de voldsomme race-uroligheder over alt i  USA, efter at  en betjent angiveligt dræbte en anholdt ved at sidde oven på ham, selv om den sorte mand bad om hjælp.

Udløser nye uroligheder

De tre Trump-tilhængere frygter alle, at den kommende rigsretssag mod Donald Trump, vil udløse nye uroligheder og skabe endnu mere splittelse i den amerikanske befolkning.

-Rigsretssagen vil dele amerikanerne endnu mere. Medierne og de venstreorienterede har sparket ud efter Trump i fire år. De har slet ikke forstået, hvor rasende og oprørte folk rent faktisk er.  Hvis man bliver ved med at sparke en hund, efter at den har lagt sig ned, så begynder den til sidst at bide. Det eneste, der kommer kommer ud af en rigsretssag, er, at pressen får noget at beskæftige sig med, lyder det fra 72-årige Tom McHale.

Ifølge professor Schahara Hudelson bliver Trump udelukkende slæbt for rigsretten for at forhindre ham i at stille op ved præsidentvalget om fire år.

-Folk vil ikke finde sig i det her. De vil ikke tage let på, at Trump bliver behandlet sådan her, siger Schahara Hudelson.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu