ANNONCE

Vrede vaskebjørne angriber som aldrig før

8. marts 2021 21:41 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Deres levevilkår har undergået en klar forandring det seneste år

Vrede vaskebjørne angriber som aldrig før
I byen Toronto døjer man med, at flere borgere kommer lidt for tæt på vaskebjørne, der ikke finder sig i meget. Arkivfoto: Scanpix.

Coronaviruspandemien har ikke kun taget hårdt på mennesker verden over, på land og i by. Også andre byboere lider under forandret døgnrytme, larmende naboer og en totalt forandret verden. Det skriver The Guardian. Og det handler om vaskebjørnene i Canadas hovedstad, Toronto.

I Toronto er butikker lukket ned, byens menneskelige indbyggere opfordres til at blive hjemme så meget, de kan, og i mellemtiden bliver flere og flere borgere i byen altså angrebet af vaskebjørne.

Det er dog ikke dyrenes skyld, lyder det fra flere eksperter, som The Guardian har talt med. Det handler nærmere om, at byens borgere ikke helt forstår, hvad byens vaskebjørne har brug for.

– Folk opfører sig dumt. Vaskebjørne kan være aggressive, hvis de har unger, men det, at folk er så meget hjemme betyder, at de opfører sig dumt, siger Derick McChesney, der arbejder med at bekæmpe skadedyr.

Hold dig fra dem

The Guardian skriver, at vaskebjørneproblemet er blevet så udbredt i Toronto, at byens borgere frarådes at gå for tæt på dyrene. De skal heller ikke fodre dem eller forsøge at røre ved dem. Gør de det, risikerer de, at dyrene siger fra og går til angreb.

Derick McChesney fortæller, at byens vaskebjørne har fået ødelagt deres døgnrytme af, at folk er meget mere hjemme. De har været vant til at kunne sove på loftet af huse, forladt af ejerne i dagtimerne. Det kan de ikke mere. For folk går på arbejde i deres eget hjem.

Det betyder altså, at vaskebjørne og mennesker det seneste år i højere grad har været i nærkontakt med hinanden, og det betyder flere angreb. The Guardian skriver, at det også betyder, at flere borgere i Toronto er begyndt at værdsætte byens dyreliv. Det er dog ikke alle, der er glade.

– Nogen er bare bekymrede for, at vaskebjørnene er ved at ødelægge deres huse, siger Derick McChesney til The Guardian.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu