WADA kræver flere EPO-test i fodbold

13. februar 2013 12:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
WADA kræver flere EPO-test i fodbold
Billede mangler

I et interview med den engelske avis The Guardian kræver Fahey nu, at blandt andet spillerne i den engelske Premier League bliver dopingtestet i langt højere grad, end tilfældet er i dag.

– Fodbold tester ikke nok for EPO: De kan gøre mere, og vi opfordrer dem til at gøre mere. Og ikke kun flere tests. Men også gøre brug af flere efterretninger, siger Wada-præsidenten og fortsætter:

– Jeg vil mene, at atleternes biologiske blodpas er et meget effektivt redskab. Hvorfor bruger fodbold ikke det?, lyder det fra Fahey, der peger på amerikanske Major League Baseball som det positive eksempel af efterfølge for fodboldsporten.

– Vi havde et møde sidste uge med Major League Baseball. De tester nu mere og laver flere analyser end mange internationale sportsforbund. Hver enkelt spiller på et Major League-hold vil blive testet fire gange om året, siger Fahey og fortsætter:

– Jeg ved, jeg snakker kvantitet frem for kvalitet, men hvis man overfører den tilgang til Premier League og spørger, om hver spiller i Premier League er blevet testet fire gange på et år, så tror jeg, vi ved, hvad svaret er. Spillere i holdsport kan gå hele deres karriere uden at blive testet en eneste gang. MLBs initiativ bør blive efterfulgt af andre, siger han.

I det hele taget opfordrer Wada-præsidenten til, at de forskellige forbund i sportens verden tager et langt større ansvar for at komme dopingen til livs og undgå de mange skandaler, der har præget den seneste tid.

– Det er ikke kun regeringer, der må opruste I forhold til antidoping. Sporten må stoppe med at udsætte ting og gøre en meget reel modstand mod denne forsatte trend med at snyde. Jeg har ingen kvaler med at sige, at sporten er nødt til at tage mere ansvar for, hvad der sker indenfor deres egne grænser, og Armstrong-sagen har vist dette med al tydelighed, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu