WADA tilbyder Armstrong karantæne-rabat

12. februar 2013 18:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
WADA tilbyder Armstrong karantæne-rabat
Billede mangler

Præsidenten for den internationale dopingorganisation WADA, John Fahey, er indstillet på at give Lance Armstrong rabat på den livstids-karantæne, han har fået som følge af afsløringerne af, at den tidligere syv-dobbelte Tour-vinder har dopet sig massivt i karrieren.

 

Men det bliver ikke gratis for Lance Armstrong at få nedsat sin straf, fastslog John Fahey på WADAs medie-symposion i London, der foregår i disse dage.

– Den eneste mulige chance for, at der ændres noget, er hvis Lance Armstrong indikerer over for USADA (de amerikanske dopingmyndigheder, red.), at han vil afgive vidneforklaring under ed. Ikke på et TV-program, men under ed og til de rette myndigheder, ligesom han skal underlægge sig et regulært krydsforhør. Hvis dette har substans, kan det meget vel være, at USADA vil overveje at reducere livstidskarantænen til minimum otte års karantæne, sagde John Fahey ifølge cyclingnews.com.

WADA-præsidenten har dog ikke store forventninger til, at Armstrong vil gribe denne chance.

– Jeg ser ikke nogen indikation af, at Hr. Armstrong har vilje til at gøre det, og jeg vil blive meget overrasket, hvis han gør det. Jeg ville elske at se det ske, men jeg vil blive meget overrasket, hvis det nogensinde sker, sagde Fahey, der ikke lagde skjul på sin begrænsede sympati for Lance Armstrong.

– Dette er et individ, der var hjernen bag en af de mest systematiske og udbredte doping-snyderier i sportens historie. Det er ikke nogen undskyldning at sige, at andre ryttere var dopet, og derfor var han også nødt til at dope sig.

– Det er ikke nogen undskyldning, at idrættens store fysiske krav gør det nødvendigt at tage præstationsfremmende stoffer. Sandheden er, at Hr. Armstrong snød i mere end et årti, pressede andre til at snyde og angreb dem, som havde mod til at forsøge at afsløre hans snyderi. Og selv i dag fortsætter han med at manipulere fakta til sin egen fordel, lød svadaen fra John Fahey i London ifølge cyclingnews.com.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu