Wall Street oplever rekordkurs

5. marts 2013 16:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Wall Street oplever rekordkurs
Billede mangler

USA: Der var grund til jubel på Wall Street tirsdag. Dow Jones indekset ramte således et rekordhøjt niveau, som ikke er set siden tiden før finanskrisen, skriver flere internationale medier.

 

Det skete, da indekset ramte 14,206 og dermed slog rekorden på 14,198, som blev sat i oktober 2007, hvilket indikerer, at investorerne har fået tillid til den amerikanske økonomi på trods af den politiske krisesnak om amerikanske nedskæringer, der i øjeblikket udspiller sig i Washington.

Blandt andet er koncernen Caterpillar steget med halvanden procent, mens den helt store spiller i finansverden, JP Morgan steg næsten 2,5 procent.

I de seneste uger er investorer ifølge BBC blevet opmuntret til at investere på grund positive tegn fra den amerikanske detailhandel og på grund af stigende forbrugertillid.

Nye tal for byggeindustrien og boligmarkedet, som ellers kollapsede under recessionen, har også sat en positiv stemning i gang, fordi byggebranchen tidligere haft en stor rolle i opbygningen af amerikansk økonomi i kølvandet på kriser.

Der er desuden tegn på, at de store virksomheder investerer mere og ansætter flere i stedet for at beskytte og opbygge deres formuer, som det har været tilfældet under finanskrisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu