ANNONCE

Legendarisk jazz-musiker er død

1. april 2020 11:05 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han blev 57 år gammel.

Legendarisk jazz-musiker er død
Genrefoto.

Trompetisten Wallace Roney er død. Det skriver New York Times. Wallace Roney blev blot 59 år gammel, og ifølge hans forlovede døde han som følge af coronavirus covid-19. Han efterlader sig en stor familie men ingen børn. Han har fået et hav af priser for sin musik, studeret på to universiteter, og han er særligt kendt for sit tætte samarbejde med legenden Miles Davis.

New York Times skriver, at Wallace Roney gennem sin karriere led under, at han samarbejdede tæt med legenden Miles Davis. Det fik kritikere til at mene, at var en klon af Miles Davis, der ikke kunne noget selv, men som hans karriere forløb, forstummede kritikken, og gennem sin karriere udgav han næsten 20 plader som bandleder, hvor han igen og igen viste sin forståelse for jazzmusik.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Da han var 27 år gammel blev han af en anmelder hyldet som en af de bedste jazz-trompetister i verden, og i 1994 modtog han en Grammy for sit arbejde på en hyldestplade til netop Miles Davis. På pladen spillede Wallace Roney trompet for Miles Davis, mens resten af orkestret bestod af medlemmer af et af Miles Davis’ tidligere orkestre.

De talte meget om musik

New York Times skriver, at Wallace Roney udmærkede sig ved at være den eneste musiker, Miles Davis tog under sine vinger som en ægte protegé. Miles Davis spillede sammen med mange kolleger gennem sin karriere, men han var kun mentor for én, nemlig Wallace Roney.

Wallace Roney selv blev født den 25. maj 1960. Han voksede op i en familie, der holdt meget af musik, og hans talent var stort. Han lærte sig selv at spille trompet, og som 12-årig blev han det yngste medlem af den professionelle kvintet Philadelphia Brass.

Hans samarbejde med Miles Davis blev historisk, alene fordi Davis gennem hele sin karriere kun havde én elev som Wallace Roney, og Roney har selv fortalt om sit tætte venskab med mesteren.

– Jeg elskede ham på grund af hans musik, og vi talte hele tiden om musik. Du var nødt til at vinde hans respekt, og det var ikke alle, der lykkedes med det, har Wallace Roney selv sagt om forholdet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu