Wammen lover dansk milliardrabat før nye forhandlinger

13. marts 2013 16:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Wammen lover dansk milliardrabat før nye forhandlinger
Billede mangler

FRANKRIG: Politikerne i Europa-Parlamentet er endnu ikke parate til at godkende EUs budget for perioden 2014-2020 i sin nuværende form. Onsdag stemte et stort flertal af parlamentet således for en resolution, der lægger op til yderligere forhandlinger om indholdet af aftalen.

 

Det nuværende budget, der blandt andet skal sikre Danmark en årlig rabat på en milliard kroner på indbetalingen til EUs fælleskasse, blev skruet sammen på et topmøde blandt EUs stats- og regeringschefer i Bruxelles 8. februar. Men budgettet skal godkendes af de folkevalgte medlemmer af Europa-Parlamentet, inden det kan falde på plads.

Selvom man altså ikke er nået til enighed endnu, så forsikrer europaminister Nicolai Wammen (S), at Danmark ikke har grund til at frygte for sin milliardrabat under de kommende budgetforhandlinger.

»Europa-Parlamentet lægger i den resolution, man har vedtaget i dag, vægt på, at der er tale om et oplæg til forhandling, og det ser jeg frem til. Det er endnu for tidligt at sige, hvilke ændringer der skal foretages i aftalen, for at vi kan nå frem til et kompromis,« oplyser ministeren i en pressemeddelelse.

»Det er dog samtidig helt klart, at den endelige aftale ikke vil ændre ved det resultat, vi har opnået for så vidt angår den danske rabat. Der vil heller ikke blive rykket ved de øvrige danske prioriteter – et restriktivt samlet budgetniveau og en modernisering af budgettet med øget vægt til de vækst- og beskæftigelsesorienterede politikker,« understeger Nicolai Wammen.

Det var et slankere EU-budget, som blev resultatet af forhandlingerne blandt EUs stats- og regeringschefer 8. februar.

Europaparlamentariker for Venstre, Anne E. Jensen, forklarer, at »fleksibilitet er nøgleordet i de kommende forhandlinger med Rådet.«

»Det er afgørende, at vi kan flytte bevillinger fra år til år og mellem områder, så vi kan dække nye behov frem mod 2020. Især når EUs budget frem til 2020 er låst fast på 2007-niveau, er det vigtigt, at pengene kan bruges effektivt,« oplyser hun i en pressemeddelelse.

Ifølge Venstre-politikeren forventes det tidligst, at en endelig aftale om den flerårige budgetramme 2014-2020 vil falde på plads til juni.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu