Wammen: Nok at lave som europaminister

2. juli 2012 18:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Wammen: Nok at lave som europaminister
Billede mangler

Fra de bonede gulve i Bruxelles til de toppede brosten i Bogense.
Europaminister Nicolai Wammen (S) har masser af planer for, hvad hans ministerpost skal bruges til, nu da det danske EU-formandskab er slut.
– Jeg vil fortælle danskerne, hvor vigtigt EU er, hvor stor indflydelse beslutninger truffet i EU har på danskernes hverdag, når det gælder fødevarer, miljø og arbejdspladser, siger Nicolai Wammen og fortsætter:
– Og jeg vil høre på danskernes drømme og idéer til, hvordan vi skal skabe et bedre Europa.
Wammen var før folketingsvalget højt profileret borgmester i Aarhus, og på rygtebørsen blev han spået til en af de centrale ministerposter.
Derfor kom det som en overraskelse for mange, at han blev sat ind på den ganske vist betydningsfulde, men også i offentligheden temmelig usynlige post som europaminister.
I mandagens leder i Fyens Stiftstidende bliver Wammen ligefrem kaldt “Den usynlige minister”.
Wammen afviser dog, at det er et ønske om at profilere sig i offentligheden, der har fået ham til at planlægge en danmarksturné, der skal skifte Bruxelles ud med “Brønderslev, Bogense og Bornholm”, som han siger.
– Der bliver frigjort noget tid, hvor jeg kan komme ud og snakke med danskerne, og det glæder jeg mig utroligt meget til. Ikke så meget af hensyn til min egen person, men fordi jeg synes det er vigtigt, at vi har en stærk europadebat, siger Nicolai Wammen.
Og selvom det danske EU-formandskab er slut, skal han blandt andet repræsentere Danmark i forhandlingerne om EU’s budget og forsøge at hale den milliard kroner hjem i rabat, som regeringen regner med at kunne bruge til at finansiere skattereformen.
Flere iagttagere har dog vurderet, at den tidligere Aarhus-borgmester, der blev en af folketingsvalgets helt store stemmeslugere, kan komme i spil til en ny og tungere ministerpost.
For ikke nok med at formandskabet er slut, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har også udskudt de planlagte folkeafstemninger om rets- og forsvarsforbeholdet på ubestemt tid.
Nicolai Wammen udelukker ikke, at afstemningerne kan komme i denne regeringsperiode, men ikke i nær fremtid, understreger han. Spekulationerne om sin egen fremtid vil han ikke kommentere.
– Det er statsministeren, der sætter holdet, og jeg er glad for den plads, jeg har på banen, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu