Wammen runder EU-formandskabet af i Aarhus

10. juni 2012 12:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Wammen runder EU-formandskabet af i Aarhus
Billede mangler

Europaminister Nicolai Wammen (S) får fint besøg af sine europæiske kolleger i de kommende to dage.
Her er han vært ved et vækst-møde i Aarhus og Horsens, hvor ministrene fortsætter forhandlingerne om EU’s flerårige budget og forbereder det kommende møde i Det Europæiske Råd den 28.-29. juni.
Mødet er det sidste ministermøde i Danmark under det danske formandskab for Rådet.
Den flerårige finansielle ramme (MFF) og spørgsmålet om, hvordan EU kan fremme vækst og beskæftigelse er de vigtigste emner på mødet, som dækker flere aspekter af arbejdet i Rådet for Almindelige Anliggender, hvor Europaminister Nicolai Wammen har været formand det sidste halve år.
De to begivenhedsrige dage starter i Aarhus, hvor Nicolai Wammen mødes med EU’s kandidatlande og Kommissionen til en uformel samtale om udvidelsesprocessen, og hvordan man bedst sætter gang i væksten i Europa.
Om eftermiddagen vil de 27 EU-ministre deltage i et arrangement om Grøn Vækst i Vestas’ hovedkvarter i Aarhus.
Her skal de drøfte grøn vækst med Vestas’ administrerende direktør, Ditlev Engel, og klimakommissær Connie Hedegaard.
– En omstilling til en grøn økonomi er en investering i fremtiden og i ny vækst og beskæftigelse. Vestas er et af verdens største vindenergiselskaber. De er beviset på, at det at tænke grønt og skabe vækst ikke er modsætninger. Tværtimod går de hånd i hånd. Jeg glæder mig til at drøfte det store potentiale i grøn vækst i Europa i min hjemby, Aarhus, siger Nicolai Wammen.
På andendagen går turen til Horsens, hvor ministrene skal forhandle om den flerårige finansielle ramme på grundlag af den såkaldte “forhandlingsboks” – ramme for en aftale – der er udarbejdet af formandskabet i løbet af de sidste fem måneder.
Det er formandskabets ambition at levere en boks til Det Europæiske Råd, der indeholder alle elementer i en endelig aftale, men uden tal. Det er dette dokument, der danner grundlag for de afsluttende forhandlinger i andet halvår af 2012.
Forhandlingsboksen vil blive præsenteret på mødet i Det Europæiske Råd den 28.-29. juni, hvor EU’s stats- og regeringsledere vil have en første drøftelse med henblik på at nå til enighed om en ny flerårig finansiel ramme for EU ved udgangen af 2012. Ud over den flerårige finansielle ramme vil EU-lederne på det Europæiske Råd også diskutere en fælles vækststrategi for EU.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu