Washington Post bygger også betalingsmur

19. marts 2013 11:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Washington Post bygger også betalingsmur
Billede mangler

New York Times gør det, Jyllands-Posten gør det, Berlingske gør det – tager imod betaling for at lade læserne se det fulde indhold på avisernes online sider. Nu følger Washington Post trop, som en af de sidste amerikanske aviser, meldte avisen ud mandag.

Washington Post har ligesom resten af industrien kæmpet med økonomien og har derfor valgt også at indføre et betalingsgitter for onlineindholdet.

Det betyder at læsernes efter 20 klik per måned skal betale for at se resten af sidens artikler og multimedie indhold. Men det er dog ikke alt, der vil blive lukket af for.

Forsidens indhold vil for eksempel ikke blive begrænset, og modtagere af papiravisen vil heller ikke få indskrænket antallet af klik på siden, ligesom muren ikke vil lukke af for de offentlige institutioner. Links fra andre sider, som Facebook og Google vil heller ikke lede ind til en låst artikel, skriver Washington Post Co.

»Vores digitale indhold er af stor værdi for os, og vi bliver nødt til at bede vores læsere om at betale for det og hjælpe med at støtte vores nyhedsstrøm, som de har gjort i mange år med den trykte avis,« siger forlægger Katharine Weymouth.

Industrien er under halvt så stor, som den engang var, men det ser ud til, at der er håb. Samme mandag blev et studium af Pew Research Center offentliggjort. Heri kan man læse at den amerikanske avisindustri kan se små tegn på forbedring efter års kamp. Blandt andet med hjælp fra den nye indkomststrøm fra betalingsgitre.

Den præcise dato for hvornår Washington Post sætter lås på indholdet er endnu ikke blevet bestemt, og det har prisen for et abonnement heller ikke.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu