WEB TV: Kvinder behøver ikke abort ved voldtægt

20. august 2012 20:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
WEB TV: Kvinder behøver ikke abort ved voldtægt

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=g7TGY_oPykI[/tube]

 

Republikaneren Todd Akin har udløst ramaskrig i USA efter han på KTVl Television forklarer hvorfor abort også bør være ulovligt for kvinder, der er blevet voldtaget.
“Sådan som jeg har forstået det fra læger, er det virkelig sjældent (at en voldtægt fører til graviditet/ red.). Hvis der er tale om en reel voldtægt, har kvindekroppen måder at lukke hele systemet ned.”

Denne særlige form for kvindelig prævention gør det overflødigt at have særregler for abort ved voldtægter. Abort er forkert og skal være forbudt, mener Todd Akin.

Todd Akin stiler efter en plads i det amerikanske senat. Og da kritikken efterfølgende har været massiv har Todd Akin modereret sine udtalelser en smule.

“Det er klart, at det ikke afspejler den dybe medfølelse, jeg har med de tusinder af kvinder, der bliver voldtaget og misbrugt hvert eneste år.”

Alligevel fastholder Todd Akin sine udtalelser. Kvinder, der bliver gravide ved voldtægt må gennemføre graviditeten. Det er ikke barnet med voldtægtsmanden, der skal straffes.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu