Nu igen: Her rammer sneen i weekenden

22. februar 2013 06:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nu igen: Her rammer sneen i weekenden
Foto: Colourbox.
Foto: Colourbox.

I Sydjylland vil der i weekenden igen komme sne i det sydlige Jylland. Foto: Colourbox.

Det bliver ikke kun billige Slots Pilsner og Matador Mix, der bliver transporteret ind over grænsen fra Tyskland i weekenden – også sne, kommer sydfra.

 

Tyskerne vil formentlig også sende lidt vintervejr mod nord, fortæller Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

»Der ligger et område med sne over den nordlige del af Tyskland og Polen, og det kommer måske lige op og strejfer den sydlige del af landet,« siger han.

»Så de sydlige egne kan godt få lidt slud, men det bliver ikke nær så meget, som der er kommet på Bornholm, og det vil formentlig ikke give trafikale problemer,« understreger Henning Gisselø.

Som om det ikke var nok, så kommer der også vindstyrke med op til kuling i Sønderjylland og på Fyn og Lolland-Falster, mens resten af landet slipper med let til frisk vind.

Dagtemperaturerne kommer lørdag og søndag til at ligge lige omkring frysepunktet, mens det bliver mellem fem og syv minusgrader om natten.

Efter en kølig weekend får temperaturen et nøk opad på mandag.

»Allerede mandag får vi varmegrader om dagen, og så kunne man måske godt tro, at det begynder at lugte lidt af forår. Men det er vi lidt usikre på, fordi når der kommer sådan noget varme, så kan det meget tit slå over i tåge og dis, og så føles cirka tre graders varme absolut ikke som forår,« siger Henning Gisselø.

Men det store spørgsmål bliver, om skyerne vil give plads til, at solen kan kigge frem.

»Hvis vi kan få lidt hul i skydækket, så kan det godt begynde at lugte lidt af forår. Men det vil nok mest være gråt, halvklamt og køligt,« siger Henning Gisselø.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu