ANNONCE

Så er det nu: Vild varme på vej

12. juni 2020 07:05 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Efter en lidt skyet fredag vil vejret stå på sol og 25 grader både lørdag og søndag, melder DMI.

Så er det nu: Vild varme på vej
Der bliver rig mulighed for at boltre sig i vandet i weekendens sommervejr, som mændene gjorde 5. juni i friluftsbadet i Vestre Fjordpark i Aalborg med kajakpolo. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Efter et par køligere dage i løbet af ugen kan det blive op til 25 grader i weekenden. Det melder Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) på sin hjemmeside fredag morgen. Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få kontakt til den vagthavende meteorolog.

Før den solrige weekend bliver fredag en mere skyet dag med lidt regn. Regnen skal primært falde om morgenen, og i løbet af dagen holder det tørt. I den østlige del af Danmark kan der komme nogen sol, melder DMI.

Temperaturen bliver mellem 18 og 22 grader, og vinden bliver let til frisk fra nordøst. Fredag aften kan der igen komme byger, måske med torden. Et lavtryk fra Biscayabugten sender varm luft ind over Danmark fra sydøst, hvilket giver mere varme i weekenden, melder DMI.

Opklaring og 25

Lørdag kan der være byger om morgenen, men i løbet af dagen klarer det op, og temperaturen kan nå 25 grader. Bornholm vil få sol hele dagen, men her vil det være en smule køligere. Søndag vil det holde tørt og være solrigt hele dagen med temperaturer op til 24 grader.

Ligesom lørdag vil vinden være let til frisk fra øst og nordøst. Det varme vejr vil fortsætte helt ind i næste uge, hvor det kan blive op til 27 grader, melder DMI.

Generelt er der udsigt til en tør og solrig begyndelse på næste uge, men som weekenden nærmer sig er der igen udsigt til lavere dagtemperaturer og lokale byger, skriver DMI i sin syvdøgnsudsigt.

Fakta

Danmarks Meteorologiske Institut

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, statens center for vejrtjeneste og -forskning, grundlagt i 1872.

DMI’s største afdeling er vejrtjenesten, som udarbejder vejrudsigter for Danmark, Færøerne og Grønland med tilliggende farvande.

Vejrtjenesten forsyner også den civile og militære luftfart med meteorologiske oplysninger.

Observationsafdelingen indsamler data fra et tæt net af meteorologiske stationer og fra vejrsatellitterne.

Forskningsafdelingen udvikler numeriske modeller til forbedring af vejrudsigterne og forsker blandt andet i ozonforholdene i den øvre atmosfære.

DMI er en institution under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Du kan se DMIs hjemmeside her

Kilde: Den Store Danske/lex.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu