Weekendvejret bliver “ikke så rart”

15. december 2018 06:56 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Vejret den 15. december 2018 byder på gråt, råt vejr, hvor der kan falde sludbyger rundt omkring i landet

Vejret den 15. december 2018 bliver en råkold grå omgang, der ikke ligefrem lægger op til alt for mange aktiviteter udenfor. Bolette Brødsgaard, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, fortæller til Newsbreak.dk, at vejret bliver en fortsættelse af det, vi har haft de seneste dage.

Det betyder gråvejr med østenvind. Det betyder sludbyger hist og pist, særligt i de dele af landet, der har østvendte kyster, og det betyder, at steder som Køge Bugt og Aarhus By har fået slud i løbet af natten, der faktisk ikke er forsvundet endnu lørdag morgen.

Er man morgenfrisk, kan man derfor stå op til våd sne på fortov og vejbaner rundt omkring i landet, men man skal være om sig, hvis man vil salte det væk.

– Det bliver ikke liggende. Det smelter, når temperaturen kommer bare en lille smule op, siger Bolette Brødsgaard til Newsbreak.dk.

Grundlæggende byder vejret den 15. december 2018 på tørt vejr og en skyet dag. Der kan falde lidt snud i den nordøstlige del af landet, både på Sjælland og i Jylland, og Bornholmerne kan også få en del nedbør, bare i form af regn.

– Men det vejr har de haft i mange dage nu, siger Bolette Brødsgaard.

Søndag bliver værre

Således vejret den 15. december 2018, der jo er halvdelen af en weekend, og den anden halvdel, ugens sidste dag, den bliver værre, så at sige.

– Den bliver mere blæsende, og det vil føles noget koldere. Det er ikke så rart, siger Bolettte Brødsgaard til Newsbreak.dk.

Det vil allerede trække op natten til søndag, og tager vi højde for chillfaktor, kommer søndagens vejr til at føles råkoldt.

– Det vil føles som fem-seks graders frost, siger Bolette Brødsgaard til Newsbreak.dk.

Temperaturerne for weekendens vejr lyder på nul til maksimalt tre graders varme, og med en frisk vind søndag, vil det altså føles væsentligt koldere.

Det bliver varmere

De seneste dage har man hos DMI haft prognoser liggende for snevejr, der skulle ramme landet søndag, men det viser sig, at de mængder, der kommer, bliver mindre end man kunne frygte.

– Det bliver små mængder, og det vil ikke blive liggende, siger Bolette Brødsgaard.

Prognosen for den kommende uges vejr er noget usikker, men hos DMI er man ret sikre på, at temperaturen vil stige lidt, og det betyder, at det nedbør, vi eventuelt får i næste uge, igen vil falde som regn og hverken sne eller slud.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu