Wenger: Vi dopingtester ikke nok

9. februar 2013 13:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Wenger: Vi dopingtester ikke nok
Billede mangler

Mens cykelsportens dopingsyndere og folk med kendskab til problemerne for tiden skiftes til at lægge kortene på bordet, håber én af fodboldens helt store managere nu også at få opgraderet dopingkontrollerne inden for fodbolden.

 

Det er Arsenals Arsène Wenger, der fortæller til Sky Sports, at han gerne så, at man fik strammet op omkring dopingkontrollerne og samtidig fik indført, at man i stedet for de nuværende urinprøver gik over til brugen af blodprøver.

– Helt ærligt, så synes jeg ikke, at vi gør nok, fordi det er meget svært for mig at tro på, at du kan have 740 spillere ved et verdensmesterskab og regne med, at der nul problemer er, siger Arsène Wenger og fortsætter:

– Jeg ville bakke op omkring det. UEFA er klar til at gøre det, men der opstår nogle etiske problemer, fordi alle skal være villige til at acceptere, at de (UEFA, red.) vil kontrollere blodet, og ikke alle er klar til det.

Desuden finder han de nuværende metoder uacceptable. Især i forbindelse med de europæiske kampe, hvor ventetiderne ved dopingprøver efter en kamp kan være lange.- Nogle gange skal man vente op til to timer efter en kamp, så blodprøver vil være meget hurtigere. Vi kunne gå dybere ved kontrollerne, siger Arsène Wenger.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu