ANNONCE

Virker populær app ikke på din telefon mere?

3. februar 2020 10:27 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hvis WhatsApp ikke længere virker på din telefon, kan det være, det er tid til at opgradere telefon eller styresystem.

Virker populær app ikke på din telefon mere?
Beskedtjenesten WhatsApp er blevet opdateret og virker derfor på færre telefoner nu, end programmet gjorde før. Foto: Thomas White/Scanpix.

Beskedtjenesten WhatsApp stoppede 1. februar med at virke hos millioner af brugere af den populære app.

Programmet, der findes til både telefoner og computere, giver brugere mulighed for at sende beskeder til hinanden, men med den seneste opdatering er adgangen til WhatsApp blevet lukket for dem, der ikke har mulighed for at opdatere deres enheder til et nyere system.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Appen var, ifølge Ritzau, den mest downloadede i 2010’erne.

Hvorfor virker WhatsApp ikke på min telefon

Hvis din telefon bruger Android 2.3.7 og ældre eller iOS 8 og ældre, kan du ikke længere bruge tjenesten. Både Android og iOS er blevet opdateret flere gange, siden styresystemerne hed henholdsvis 2.3.7 og 8, så sidder du med en telefon, der kører et ældre styresystem, kan det være, du skal opgradere telefon eller som minimum styreystem.

Hvordan får jeg Whatsapp til at virke igen

Du kan undersøge, om du kan opdatere din telefon til et nyere styresystem. Ritzau har tidligere skrevet, at flere af de mange millioner brugere, der blev ramt af problemet 1. februar, med en opdatering af deres telefon, kan få adgang til WhatsApp igen.

Apple har her guide til, hvordan du opdaterer dine Apple-produkter.

Google har her en guide til, hvordan du opdaterer dine Android-produkter.

Hvis det ikke er muligt for dig at opdatere din enhed til et system nyere end de nævnte, skal du skifte telefon for fortsat at kunne bruge programmet.

Disse telefoner kan ikke længere bruge WhatsApp

Ifølge Apple skal vil tilbage til iPhone 4, og ældre telefoner, for at finde en model, der ikke understøtter det styresystem, WhatsApp nu kræver, at du bruger. Apple skriver, at iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 og iPhone 6 Plus alle kan bruge styresystemet iOS 9. Nyere Apple-telefoner bruger i øvrigt iOS 13, der blev lanceret i september 2019.

Androidpolice skriver, at de seneste opgørelser for Android-produkter og dertilhørende styresystemer, viser, at 0,3% af alle Android-enheder bruger Gingerbread 2.3.7. Det har for redaktionen ikke været muligt at finde en liste over telefoner, der bruger styresystemet, men det er værd at påpege, at Gingerbread 2.3.7 er ni år gammelt, og at du gør klogt i at anskaffe dig en telefon med et nyere, mere sikkert styresystem, hvis du har brugt WhatsApp indtil nu på en telefon, der fra 1. februar holdt op med at understøtte programmet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu