WHO advarer: Problemer med babymad

19. juli 2019 07:25 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Der er et for højt indhold af sukker i babymad solgt i Europa. Sådan lyder det i to nye studier foretaget af WHO.

Det er ifølge World Health Organisation (WHO) ikke alt babymad på det europæiske marked, som man med ro i sindet kan give til sit barn. Det fremgår af en pressemeddelelse fra WHO.

Organisationen har i to nye studie påvist, at der er for høje mængder sukker i europæisk solgt babymad, og det kan have en dårlig indflydelse på barnets helbred senere i livet.

For meget sukker

WHO har undersøgt det europæiske udbud af babymad, som er passende for en 6 måneder gammel baby. Og organisationen har fundet to væsentlige fejl ved produkterne.

Den ene – og måske den værste – er, at indholdet af sukker i babymaden er for højt. I mere end halvdelen af de undersøgte produkter kommer 30 procent af produktets kalorier fra sukker.

Det har fået WHO til at slå alarm, for de høje mængder sukker er ikke sundt for babyer.

En sød tand

I omkring tredjedelen af de 7955 babymadsprodukter, der blev undersøgt, indeholder produkterne sukker, koncentreret frugtjuice eller andre sødemidler.

Det tilsatte sukker kan have en indflydelse på babyens smagsløg, når de vokser op. For har babyen spist meget sukkerholdigt mad som barn, fortsætter den søde tand op igennem livet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I sidste ende kan det i værste fald resultere i fedme og diabetes.

Danmark ikke undersøgt

Godt nok er det kun produkter fundet i Wien, Sofia, Budapest og Haifa, der er blevet undersøgt. Og det betyder altså, at undersøgelsen ikke er foretaget i Danmark.

Desuden pointerer WHO, der kun anbefaler amning i de første 6 måneder af en babys liv, at det naturlige sukker fra frugt og grøntsager sagtens kan være sundt, så længe man tænker over mængderne.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu