Yousee i stort sats: Wifi-kunder skal give hinanden gratis trådløst net

8. marts 2013 10:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Yousee i stort sats: Wifi-kunder skal give hinanden gratis trådløst net

4.000 jyske husstande skal hen over sommeren som forsøg lægge grunden til et landsdækkende net af gratis, trådløse forbindelser. Går det godt, kan det brede sig til udlandet.

 

Det er Danmarks største kabel-TV-selskab, det TDC-ejede YouSee, som i juni og tre måneder frem i samarbejde med Varde Antenneforening og de omkring 4.000 bredbåndskunder vil afprøve mulighederne ved, at hver husstands trådløse router ud over at betjene husstanden selv vil få ekstra kapacitet, så andre YouSee-kunder også kan bruge forbindelsen.

Bliver det en succes, håber YouSee at kunne bygge et landsdækkende net op i løbet af 2014. YouSee har omkring 430.000 husstande som bredbåndskunder.

»Dette vil være en ekstra funktionalitet, som man selvfølgelig ikke skal betale ekstra for. Rent praktisk lægger vi et nyt bredbåndsprodukt oven på, hvad man allerede har. Har man f.eks. en 20 megabitforbindelse, lægger vi yderligere 10 megabit på, så den almindelige bredbåndsforbindelse overhovedet ikke påvirkes. Og vi kan stille dette til rådighed fra centralt hold, så det kan ret hurtigt udbredes, så snart vi ser, at det virker. Selvfølgelig vil man også kunne melde sig fra, men erfaringer fra andre lande viser, at meget få ønsker at melde fra,« siger udviklingsdirektør Anders Blauenfeldt, YouSee, til Berlingske.

Han anslår, at flertallet af YouSee-kundernes trådløse routere umiddelbart kan bruges, så kun et mindretal vil skulle skiftes.

Det vil i sagens natur være ret spredt, hvor man kan bruge muligheden.

»Ja, det vil være spredt. Derfor skal vi finde ud af, om vi er nødt til at lave et egentligt dækningskort, eller om den enkelte bruger blot skal søge efter »YouSee Wifi« eller et tilsvarende genkendeligt navn i det område, man er,« siger Anders Blauenfeldt.

For at kunne bruge de kommende åbne YouSee-netforbindelse vil man skulle logge på med sit YouSee-logon.

»Og det kan godt være, at man som bruger kun kan have f.eks. fem enheder, som kan kobles på udefra. Om det bliver nødvendigt at begrænse antallet, vi vil teste,« siger Anders Blauenfeldt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu