Wikileaks kan igen modtage penge

18. juli 2012 22:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Wikileaks kan igen modtage penge
Billede mangler

Efter 18 måneder økonomisk blokade kan folk igen donere penge til Wikileaks – amerikanerne frafalder blokade på manglende grundlag.
 
Penge til websitet Wikileaks, der offentliggør lækkede dokumenter fra blandt andre statsmagter og organisationer, kan nu igen modtage de livsvigtige donationer, der holder sitet og stifteren Julian Assange flydende. Det skriver Wikileaks på sin facebook.side.
 
I 18 måneder har Wikileaks ellers lidt under en økonomisk blokade fra USA hvor VISA, MasterCard, PayPal, Western Union og Bank of America har nægtet at videresende penge, der ellers var tiltænkt Wikileaks. Men US Treassury har nu afgjort, at der ikke har været legale grunde til at lave en finansiel blokade af Wikileaks.
 
Meget hurtigt er betalingsdelen på Wikileaks nu kommet op at køre igen.
 Fakta
WikiLeaks er et web-site, der publicerer lækkede dokumenter fra statsmagter og andre organisationer, samtidig med de holder sig anonyme. Hjemmesiden blev lanceret i december 2006 af den australske journalist Julian Assange og var oprindeligt baseret i Sverige. Hjemmesiden bliver finansieret af private donorer, men hjemmesiden modtager ikke penge fra statslige myndigheder eller større selskaber.Kilde: Wikipedia.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu