WikiLeaks-stifter vil ind i australsk politik

30. januar 2013 22:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
WikiLeaks-stifter vil ind i australsk politik
Billede mangler

AUSTRALIEN: Grundlæggeren af whistleblower-tjenesten WikiLeaks, australske Julian Assange, er parat til at gå ind i politik i hjemlandet, skriver Sydney Morning Herald.

 

Onsdag udskrev premierminister Julia Gillard parlamentsvalg til september, og Assange har derfor besluttet sig for at gå efter en plads i det australske senat. Hans egen mor har stor tiltro til, at sønnen vil blive en fremragende politiker,

– Han bliver helt fantastisk. I Repræsentanternes Hus kan vi i dag vælge mellem USA-lakaj ét og USA-lakaj to blandt de store partier. Så det bliver godt at få sat et Assange-præg på senatet, så vi kan få noget tilsyn i Australien, siger hun ifølge Sydney Morning Herald til det australske nyhedsbureau AAP med henvisning til, at WikiLeaks og Julian Assange er kendt for at hænge regeringer ud.

Allerede sidste år gjorde Julian Assange det klart, at han er parat til at gå ind i australsk politik. Det skete fra Ecuadors ambassade i London, hvor han søgte tilflugt, efter at en domstol afgjorde, at han skal udleveres til retsforfølgelse i Sverige, hvor han er anklaget for flere tilfælde af seksuelle overgreb og et tilfælde af voldtægt.

Tilhængere af den kontroversielle WikiLeaks-stifter frygter, at Assange ikke vil få en fair retssag, og af samme årsag har Assange hidtil ikke forladt ambassaden i London. Om han også vil føre sin valgkamp her fra, står endnu hen i det uvisse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu