Wilbek: Her bliver finalen afgjort

27. januar 2013 09:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Wilbek: Her bliver finalen afgjort
Arkivfoto: Colourbox.

Selvfølgelig indeholder en VM-finale et utal af taktiske aspekter, og der er mange ting, der skal lykkes, hvis Danmark skal hive guldet hjem.

 

Men ifølge landstræner Ulrik Wilbek kan man godt skære helt ind til benet og finde den ene ting, som i hans optik kommer til at afgøre, hvem der bliver verdensmester.

– Kampe bliver afgjort i forhold til, om vi kan spille os igennem det spanske forsvar, eller de kommer til at erobre for mange bolde fra os og slår kontra. For det er det, de er gode til – deres frækhed med at gå frem og erobre bolde. Og så ligger de hele tiden på kanten til at trække angrebsfejl, der hvor de kaster sig bagud. De står godt og er gode til at forudse tingene. Det er meget flot forsvarsspil, det må jeg sige, lyder det anerkendende fra Ulrik Wilbek.

Nu er det dog ikke sådan, at landstræneren kun har fokus på den spanske defensiv, selvom han altså mener, at nøglen til det danske guld ligger der. Han er ikke meget for at blive alt for konkret omkring den danske taktik, men Wilbek fremhæver et par offensive spanske profiler, som Danmark også skal have styr på.

– Sarmiento (playmaker, red.) har spillet en fantastisk turnering. Ham skal vi lukke ned for. Han styrer hele spillet, og så er han farlig selv. Han komponerer hele spillet, og der er ham, der spiller boldene ind til Aguinagalde (stregspiller, red.). De to skal man lukke ned, mener Wilbek.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu