Skræmmende Kroatien imponerer Wilbek

24. januar 2013 14:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Skræmmende Kroatien imponerer Wilbek
Håndbold-landstræner Ulrik Wilbek.
Ulrik Wilbek

Ulrik Wilbek forsøger at glemme seneste OL, hvor Danmark blev hamret ud af banen.

Danmark blev spillet ud af banen af fredagens modstander i semifinalen, Kroatien, ved OL for blot få måneder siden.

 

– Jeg har prøvet at glemme den. Det er den eneste kamp, jeg i min tid som landstræner kan erindre, at vi er blevet spillet baglæns ud af hallen, erkender Ulrik Wilbek før fredagens semifinale mod samme modstander.

– Det var som om, vi mødte en mur af store, stærke veltrænede mennesker, hvor vi ikke kunne komme igennem til skud, og som bare løb kontra på os, mens vi aldrig kom i gang med at løbe kontra på dem. Vi blev bare løbet over, siger Ulrik Wilbek.

Læs også – Afstemning: Dansk semifinalesejr over Kroatien?

Han mener ikke, den danske trup i dag kan bruge OL-nederlaget til andet end at konstatere, at det kan Danmark gøre bedre. Og det må man sandelig håbe, for Wilbek ser ikke tegn på, at kroaterne er faldet af på den siden sommeren 2012.

– Det er et skræmmende hold, som vi tabte til med 11 mål ved OL, hvor vi slet ikke spillede, som vi spiller nu. Heldigvis. Men de har faktisk holdt OL-niveauet, hvor jeg synes, de burde have vundet, siger Wilbek og fortsætter rosen.

– Kroatien er helt klart det hold, der har spillet bedst her ved VM. De har haft flest svære kampe, som de har løst imponerende. De vinder med syv mål over de franske olympiske mestre. De vinder over Spanien i Spanien. De er ligeglade med, at det er den svære vej, de har valgt. De tromler bare hen over det hele, konstaterer den danske landstræner.

Læs også – Frustreret Landin: Stresset og underligt

Og så er favoritværdigheden i fredagens semifinalen mellem Kroatien og Danmark vist solidt plantet på Balkan.

– Det bliver svær opgave, men jeg tror også, det bliver en rigtig seværdig håndboldkamp, hvor vi har den lille fordel, at vi er underdogs i denne sammenhæng. De har favoritværdigheden, og det vil vi prøve at udnytte. I kan være forvisset om, at der ikke vil være noget, der forbliver uprøvet i den kamp. Vi vil prøve at overraske kroaterne på alle mulige fronter og tage initiativ i kampen, siger Ulrik Wilbek.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu