Wilbek om Lauge-skifte: Verdens ubetinget største klub

28. februar 2013 15:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Wilbek om Lauge-skifte: Verdens ubetinget største klub
Billede mangler

– Først og fremmest er det stort. Det er kæmpe stort. At en 21-årig spiller skifter til verdens ubetinget største klub, det er virkelig flot, og han må være fantastisk stolt, siger Ulrik Wilbek om Rasmus Lauges skifte, der blev offentliggjort på et pressemøde torsdag eftermiddag i den nordtyske by.

Det er et stort skridt, Rasmus Lauge tager, når han skifter tilværelsen i Bjerringbro-Silkeborg ud med et ophold i THW Kiel, og Wilbek glæder sig til at se, hvordan Lauge håndterer omvæltningen.

– Nu må vi se, om han kan leve op til de store forventninger, der er til ham i en storklub som Kiel. De har jo jagtet ham i et par år, og købt ham ud af en kontrakt, så der er ingen tvivl om, at de har store forventninger til ham. Hans psyke er god, det bliver ikke noget problem. Det, der kommer til at afgøre det, er helt enkelt, om han er dygtig nok.

Og er han så dygtig nok til at slå igennem i det, du kalder ‘verdens ubetinget bedste klub’?

– Jeg synes i hvert fald, han kan blive det. Jeg tror, det bliver ligesom på landsholdet – der vil være spillemæssige op- og nedture, men man kan ikke forvente andet, når der er tale om så ung en spiller. Så går man ikke bare ind på verdens bedste klubhold eller et af verdens bedste landshold og spiller fejlfrit, siger Ulrik Wilbek.

Landstræneren siger, at han ikke decideret har rådgivet Lauge om skiftet til Kiel, men han har talt med landsholdets playmaker om, hvad der venter i den ambitiøse tyske klub.

– Vi har snakket om det, og jeg har lyttet til de ting, han har sagt. Og så har jeg stillet scenarierne op for ham i forhold til, hvordan det kan gå – også skrækscenariet, hvor han ikke spiller ret meget. Men det er jo ikke sådan, jeg har skræmt ham væk, siger Wilbek, som ikke er bekymret for, at Rasmus Lauge kommer til sidde for meget på bænken kielerne.

– Han er blevet stillet spilletid i udsigt. Han har fået at vide, at de vil gennemføre et generationsskifte, hvor de satser på ham og Palmarsson (islandsk playmaker, red.). Og han har også fået at vide, at de er villige til at acceptere, at de ikke vinder hver eneste gang, hvis bare de ved, de har de rigtige spillere, der kan udvikle sig, siger landstræneren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu