Wordfeud: Så mange informationer samler firmaet bag Wordfeud om dig

10. april 2012 16:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Wordfeud: Så mange informationer samler firmaet bag Wordfeud om dig

Spiller du Wordfeud så er dit navn, mail, mobilnummer, kreditkort-nummer og facebook-informationer frit tilgængeligt for firmaet bag app’en.

 

15 millioner gange er wordfeud blevet hentet ned på verdensplan. I Danmark er op mod en million danskere hoppet på Wordfeud-dillen.

Men nok ikke alle ved, hvor meget firmaet bag den populære mobil-app, Bertheussen IT, har mulighed for at finde ud af om hver enkelt bruger. Med mindre, man har læst den tre sider lange persondata-erklæring på engelsk, som man skal godkende inden man henter app’en.

Ifølge vg.no kan Bertheussen IT hente og bruge dit navn, brugernavn, emailadresse, telefonnummer, adresse, køn og kreditkortinformationer. Firmaet får dig også til at acceptere, at de må bruge dine billeder samt hente oplysninger om, hvor du befinder dig geografisk, hvem du sender beskeder til og spiller mod, hvilke resultater du opnår i spillet og hvilke produkter, du køber i netbutikker.

Desuden må Bertheussen IT krydse disse informationer med facebook og sidst, men ikke mindst, kan Bertheussen IT tage alle informationerne med sig over i et helt nyt firma.

Wordfeud-ejer Håkon Bertheussen forsikrer i en mail til vg.no at Bertheussen IT ikke bruger alle de oplysninger, som indsamles.
”Erklæringen er baseret på en færdigt udformet formular. Vi burde måske have redigeret den lidt, for som den står nu, får man indtryk af, at vi indsamler meget mere information om vores brugere, end vi rent faktisk gør”, skriver han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu