Wozniacki roses for taktiske ‘måne-bolde’

16. marts 2013 15:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Wozniacki roses for taktiske 'måne-bolde'
Billede mangler

Der var engang, hvor Caroline Wozniacki væltede sig i roser fra alverdens tenniskyndige. Den periode har været efterfulgt af mestendels kritik oven på en noget svingende og resultatfattig periode og et dyk på verdensranglisten, men efter sejren over Angelique Kerber (2-6, 6-4, 7-5, red.) natten til lørdag dansk tid, så er det naturligvis ros, der venter hende.

Den to en halv time lange kamp, der sikrede Wozniacki en plads i finalen ved BNP Paribas Open i Indian Wells, Californien, hyldes ikke som nogen skøn og smuk tennisaffære, men den var intens, afvekslende og spændingsmættet. Og så hyldes Caroline Wozniacki også for en taktisk genistreg undervejs:

Efter at have tabt første sæt klart valgte danskeren at gå ud og sende himmelhøje bolde over på Kerbers banehalvdel, og tyskeren fulgte trop. Tennisskribenten Steve Tignor, der i sin blog på tennis.com analyserer de store kampe på ATP og WTA Touren, omtaler slagudvekslingerne som ‘måne-bolde’ i sin analyse af Wozniackis sejr. Og selvom man kan fornemme på ham, at det ikke var tennisspil fra sin smukkeste side, så hylder han den taktiske fornemmelse fra Wozniacki:

– Det var en betydningsfuld sejr for Wozniacki. Hun satte en stopper for sin tre kampe lange stime af nederlag mod Kerber og nåede sin første finale i 2013. Og selvom man kan være på nakken af hende for hendes ‘måne-landinger’, så brugte hun dem til at bryde rytmen hos en brandvarm modstander, skriver Steve Tignor rosende om danskerens valg af taktik.

Maria Sharapova, Wozniackis kommende finalemodstander i finalen i Indian Wells-turneringen, som på grund af sin størrelse ofte refereres til som den femte Grand Slam, blev efter sin semifinale spurgt til danskerens månebolde:

– Jeg så nogle af de point. Det var ret interessant… Ja, det var… et interessant valg af slag, sagde Sharapova høfligt, men ifølge den tilstedeværende tennisjournalist Ben Rothenberg med en mimik, der gav anledning til at tro, at hun nok ikke var så imponeret.

På twitter skrev han:

– Sharapova sagde, at hun så Wozniacki-Kerbers månebolds-dueller. Er ikke sikker på, at en udskrift nogensinde vil kunne yde hendes ansigtsudtryk retfærdighed.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu