Wozniackis eks-træner: Vi var ikke på samme hold

26. februar 2013 20:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Wozniackis eks-træner: Vi var ikke på samme hold
Foto: Getty Images/All Over.

Han skulle have været det friske pust, den tiltrængte inspiration og manden, som kunne forvandle et defensivt bolværk til en dræbende offensiv. Men den svenske tennis-kapacitet Thomas Johansson fik reelt aldrig en chance for at færdiggøre sit arbejde med Caroline Wozniacki og derfor er det blonde danske håb i moderne toptennis stadig uforløst materiale.

 

– Vi arbejdede meget med hendes offensive spil, at det var hende, som skulle tage initiativ. Hvis der kom en kort bold, skulle den bare dræbes. Og hun (Caroline Wozniacki, red.) spillede forbandet godt under visse træningssessioner og matcher, men det tager tid at omstille sig. Det kan let tage op til ni-ti måneder siger Johansson til svenske Expressen.

Tålmodighed var der ikke meget af i den dansk-polske lejr, hvor farmand Piotr Wozniacki nærmest enerådigt har stået for at træne sin datter siden hun kunne holde på en ketscher. Og Johanssons tid kom kun til at strække sig over fem måneder, inden han ad omveje fandt ud af, at han var fortid, da Piotr Wozniacki “fyrede” ham i et interview med en polsk avis.

– Desværre opnåede vi ikke de resultater, vi havde håbet på. Tiden var for knap. Spiller og træner må tale samme sprog og være komfortable med hinanden, så man så at sige spiller på samme hold. Jeg tror, at Caroline var mest tryg med sit gammelkendte bevægelsesmønster, hendes defensive stil og kontraspil, lyder analysen fra Johansson, der til daglig bor i samme ejendomskompleks i Monaco som Caroline Woznioiacki.

Den svenske tenniskapacitet føler med sin tidligere elev og forhenværende verdensetter, som efter nedturen i 2012 har haft helt anderledes svært ved at komme dybt i de store turneringer.

– Jeg forstår hendes irritation. Hun plejede at komme langt i turneringerne, nu ryger hun ud noget hurtigere. Det er en anderledes situation for hende. Det er hårdt og man bliver pirrelig og irriteret, konstaterer Johansson, som dog ikke ser nogen “naturlig” løsning på problemet.

– Hun skal være mere offensiv i sit spil. Pigerne i toptennis slår forbandet hårdt. Hvis hun indser, at hun skal lave sit spil om, tror jeg hun har en chancen for at komme tilbage. Som det er nu, vil hun formentlig altid ligge omkring top 10, for hvis man skal ind top 3-4 kræves der mere, mener Johansson, der som aktiv nåede op som nummer syv i verden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu