X Factor får endnu en sæson

15. marts 2013 11:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
X Factor får endnu en sæson
Billede mangler

Mens sjette sæson af underholdningsprogrammet X Factor stadig ruller over skærmene hjemme hos Familien Danmark, har DR besluttet at forlænge showet med endnu en sæson.

 

»X Factor har masser af seere, vi slår brugerrekorder på dr.dk, og der er masser af gang i den på de sociale medier. X Factor samler med andre ord fortsat hele nationen, og på DR vil vi gerne give danskerne en syvende sæson,« siger underholdningschef Jan Lagermand Lundme i en pressemeddelelse.

Selv om DR stadig trækker omkring halvanden million seere med X Factor, har programmet mistet 212.000 seere i forhold til sidste sæson. Troen på underholdningsprogrammets holdbarhed er også nedadgående ude i medielandskabet. BT forventer for eksempel ikke, at programmet kan sælge aviser mere.

»I forhold til alle mulige andre underholdningsformater er X Factor stadig en seermagnet, men programmet er slidt i kanterne. Man fornemmer også tydeligt, at det er gået op for seerne, at »X Factor« er en illusion. Der bliver ikke fundet nogen ny dansk verdensstjerne i programmet,« sagde BTs underholdningsredaktør, Lars Westh Jacobsen i sidste uge til Berlingske.

Tidligere har DR gentænkt underholdningsformatet ved at lade dommerne danne nye grupper og holde auditions foran et publikum. Om DR vil gøre det igen, når programmets syvende sæson løber over skærmen, er endnu uvist.

»Vi skruer og justerer løbende, og vi vil helt klart kigge på, hvordan vi kan gøre X Factor endnu bedre til næste år,« siger Jan Lagermand Lundme.

Det konkrete arbejde omkring den næste sæson begynder umiddelbart efter den aktuelle sæsons finale om to uger.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu