ANNONCE

Flere danskere smittet med coronavirus

20. april 2020 10:31 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Her er seneste opdatering på smittetallet.

Det er et lille fald i antallet af dagligt bekræftede smittetilfælde. Søndag lød tallet således på 142. Den seneste uge har niveauet generelt ligget på mellem 140 og 245.

Det reelle antal smittede i befolkningen vurderes at være langt højere, da langtfra alle med symptomer bliver testet.

SSI har tidligere vurderet, at det reelle smittetal er 30 til 70 gange højere end de officielle optællinger. Det svarer til, at op mod 526.000 personer reelt er eller har været smittet med coronavirus i Danmark.

I opgørelsen fra SSI fremgår det, at 96.244 personer foreløbig er blevet testet for virusset.

Det er 1967 flere end søndag. Tallet omfatter dog ikke test, hvor der endnu ikke foreligger et resultat af testen, eller hvor testsvaret er uklart.

De danske sundhedsmyndigheder opererer ikke med betegnelsen “raskmeldte”. I stedet bruges udtrykket “overstået infektion”. Det dækker over personer, der ikke er indlagt på sygehuset eller døde 14 dage efter den positive virustest.

Indtil videre har 4141 personer overstået en infektion.

Tester flere

Strategien for tests er løbende skiftet, og som det er nu, skal der testes 5000 danskere per døgn.

For at nå derop har Aarhus Universitetshospital indgået et nyt samarbejde med den aarhusianske biotechvirksomhed BioXpedia, som ligger på den anden side af gaden.

Samarbejdet betyder, at hospitalets testkapacitet bliver fordoblet fra cirka 1200 til cirka 2400 daglige coronatest, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

De første test i det nye samarbejde bliver gennemført onsdag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu