ANNONCE

Ylder får

8. marts 2021 16:58 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

8. marts er ikke kun kvindernes kampdag. Det er også Andreas 'fødselsdag'

Måske landets mest kendte papegøje fylder 50 år.

8. marts er kvindernes kampdag. Om Andrea kan kaldes en slags foregangskvinde eller -papegøje, skal være usagt.

Sikkert er det i hvert fald, at i dag – 8. marts 2021 – er det præcis 50 år siden, den rapkæftede fugle for første gang dukkede op på tv-skærmene i Danmark.

I løbet af foråret kan hun og vennen, frøen Kaj, derfor igen ses på DRs kanal Ramasjang.

Det vil være med helt nyt indhold.

– Det er et univers, der kan samle på tværs af generationer. Både børn, forældre og bedsteforældre kan klukke med, har Morten Skov Hansen, der er chef for børnebrands hos DR, tidligere udtalt i den forbindelse.

Kaj og Andrea vender tilbage med mere leg, sang og musik – og de originale stemmer bag figurerne: Hanne Willumsen og Kjeld Nørgaard.

– Det er først nu gået op for mig, at vi har haft så stor betydning. Det har været en hobby og sjovt at lave. Men efterhånden som årene er gået, er folk kommet styrtende og har sagt, hvor meget det har betydet, sagde Kjeld Nørgaard ved et pressemøde om dukkernes tilbagevenden.

Stemmen bag Andrea har et bud på, hvorfor de to dukker også i 2021 vil være vedkommende.

– Det har noget at gøre med nærvær. Hvis du kan skabe en følelse af nærvær, så hænger folk på. Kaj og Andrea er vildt naturlige, selvom de er dukker, sagde Hanne Villumsen på pressemødet.

– Der er flere generationer, der har set det, så nu er der nok nogle forældre, der synes, at deres børn også skal se det. Det lever vi jo højt på, sagde hun videre.

DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn tror også på dukkernes langtidsholdbarhed:

– ‘Kaj og Andrea’ er så udpræget dansk og har en drillende dansk humor. Det er udfordrende, det er sang og musik og det har kunnet og kan noget helt unikt, som jeg er sikker på, vi kan bygge ovenpå. Mine børn på 25 glæder sig. Og jeg er 56, og glæder mig også.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu