Yousee gik i sort: Politiet anholder og sigter mistænkt

5. januar 2017 15:06 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der er tale om en mand. Han blev anholdt efter, at sagen blev anmeldt til politiet tidligere torsdag.

Yousee gik i sort: Politiet anholder og sigter mistænkt
En mand er er blevet anholdt og sigtet i sagen. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2017

En 51-årig mand er blevet anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens § 193 i forhold til omfattende forstyrrelse af driften af fjernsynsanlæg. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

– Han bliver sigtet i løbet af i dag for at være årsag til det her nedbrud, fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Jens Møller Jensen, til Newsbreak.dk.

Straffeloven § 193 er som følger: 

Den, der på retsstridig måde fremkalder omfattende forstyrrelse i driften af almindelige samfærdselsmidler, offentlig postbesørgelse, telegraf- eller telefonanlæg, radio- eller fjernsynsanlæg, informationssystemer eller anlæg, der tjener til almindelig forsyning med vand, gas, elektrisk strøm eller varme, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 år.

Stk. 2. Begås forbrydelsen groft uagtsomt, er straffen bøde eller fængsel indtil 6 måneder.

Manden blev anholdt kort tid efter, at TDC Group officielt indgav anmeldelse i den sag, Newsbreak.dk tidligere har beskrevet.

Her blev mere end en million Yousee-kunder ramt af problemer med deres tv-signal nytårsaften.

Newsbreak.dk har ikke haft mulighed for at få en kommentar fra TDC Group, men koncernchef Pernille Erenbjerg har tidligere til TV2 News gjort det klart, at man ikke var i tvivl om, at en eller anden person stod bag det omtalte nedbrud.

– Der er tydelig dokumentation for en bevidst skadelig handling, sagde Pernille Erenbjerg til TV2 News.

Detaljeret viden påkrævet

I en pressemeddelelse udsendt af TDC Group fortalte Pernille Erenbjerg tidligere i dag, var overdraget til politiet.

– Efter en omfattende undersøgelse af sagen, herunder med involvering af eksterne eksperter, har vi nu et klart billede af, hvad der er sket. Der er tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om YouSees setup og tv-platform. Vi vurderer på den baggrund, at der er tale om en bevidst skadelig handling. Vi har derfor overgivet sagen til politiet, og vi kan dermed ikke kommentere yderligere, siger Pernille Erenbjerg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu