Yousee ramt af omfattende nedbrud: Politiet løslader mistænkt i sagen

6. januar 2017 11:06 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Løsladelsen sker kort forinden, at manden skulle være fremstillet i et grundlovsforhør.

Yousee ramt af omfattende nedbrud: Politiet løslader mistænkt i sagen
Ny udmelding i Yousee-sagen gør det hele mere mudret. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2017

I en rendyrket kovending meddeler Københavns Politi i en pressemeddelelse, at en 51-årig mand er blevet løsladt i sagen om det omfattende nedbrud, der ramte Yousee nytårsaften.

Planen var ellers, at manden skulle fremstilles i grundlovsforhør fredag formiddag. Istedet er han altså blevet løsladt fordi politiet “til formiddag [har] modtaget yderligere oplysninger i sagen om nedbruddet i tv-signalet nytårsaftensdag.” 

Sådan lyder det i den pressemeddelelse, der er udsendt af politiet.

Det er nye toner med tanke på, hvordan det lød, da manden blev anholdt torsdag eftermiddag.

Da var meldingen fra politiet, at manden skulle sigtes og fremstilles i grundlovsforhør.

– Han bliver sigtet i løbet af i dag for at være årsag til det her nedbrud, fortalte vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Jens Møller Jensen, til Newsbreak.dk i forbindelse med mandens anholdelse.

Anholdt efter kort tid

Manden blev anholdt kort tid efter, at TDC Group officielt indgav anmeldelse i den sag, der nytårsaften gjorde, at en stor del af danskere ikke kunne se dronningens nytårstale.

Koncernchef Pernille Erenbjerg har til TV2 News fortalt, at man ikke var i tvivl om, at en eller anden person stod bag det omtalte nedbrud.

– Der er tydelig dokumentation for en bevidst skadelig handling, sagde Pernille Erenbjerg til TV2 News.

I en pressemeddelelse udsendt torsdag meddelte Pernille Erenbjerg, at sagen var overdraget til politiet.

– Efter en omfattende undersøgelse af sagen, herunder med involvering af eksterne eksperter, har vi nu et klart billede af, hvad der er sket. Der er tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om YouSees setup og tv-platform. Vi vurderer på den baggrund, at der er tale om en bevidst skadelig handling. Vi har derfor overgivet sagen til politiet, og vi kan dermed ikke kommentere yderligere, sagde Pernille Erenbjerg.

Sigtelsen opretholdes

Københavns Politi meddeler, at man ingen yderligere oplysninger har til sagen, men i pressemeddelelsen lyder det dog, at sigtelsen mod manden opretholdes, og at efterforskningen fortsætter.

De nye oplysninger gør dog, at han ikke fremstilles i grundlovsforhør:

“De nye oplysninger betyder, at den sigtede vil blive løsladt, da der på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at kræve ham varetægtsfængslet. Sigtelsen mod manden opretholdes dog, og efterforskningen fortsætter.”

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu