ANNONCE

Youtube lukker ned for visning af farlig leg

16. januar 2019 10:21 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er dumt at udsætte sig selv og andre for farlige situationer. Nu er det også forbudt at lægge det på Youtube.

Youtube, ejet af Google, har opdateret deres regelsæt for, hvad brugerne må og ikke på lægge op af videomateriale. Opdateringen betyder, at videoer, der viser folk i farlige situationer, er forbudte.

– Youtube er hjemsted for mange elskede virale udfordringer og drillerier, men vi er nødt til at være sikre på, at det sjove ikke krydser grænsen til at være skadeligt og farligt, lyder det fra Youtube iføglge Cnet.com

Det er dermed ikke længere tilladt at uploade videoklip, der får folk til at føle, at de er i livsfare. Det er også forbudt at traumatisere børn for kliks og “likes.”

Opdateringen af retningslinjerne kommer på et tidspunkt, hvor en ny form for leg har spredt sig på nettet. Der er tale om den såkaldte Bird Box-trend, der udspringer af Netflix-filmen Bird Box.

I filmen lever en familie med bind for øjnene, og det har altså fået folk rundt omkring i verden til at gøre det samme, altså køre bil eller gå over en trafikeret vej med bind for øjnene.

Netflix har haft løftet pegefingren

Newsbreak.dk har tidligere omtalt den omtalte Bird Box-trend, da en 17-årig pige forårsagede et uheld, mens hun kørte bil med bind for øjnene.

Uheldet skete i byen Layton i den amerikanske stat Utah, og til alt held skete der kun materiel skade, men det fik, selvfølgelig, politiet til at reagere på hændelsen.

– Der er absolut ingen undskylding for at gøre noget så farligt. Ikke bare for dig selv, men for alle andre på vejene, sagde Travis Lyman fra politiet i Layton ifølge BBC.

Trenden fik hurtigt Netflix til at løfte pegefingren, da streaminggigantens Twitter-konto sendte en kraftig advarsel ud om ikke at bevæge sig ud i farlige situationer med bind for øjnene.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu