ANNONCE

Youtube sletter coronavideoer

14. oktober 2020 17:23 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Nu slår mediegiganten hårdt ned på videoer, der spreder falsk information om coronavacciner.

Youtube sletter coronavideoer
Youtube begynder at fjerne nogle vaccinationsvideoer. Foto: Scanpix

Videoer propfyldt med vanvittige teorier om vacciner mod coronavirus hører ikke til på Googles videotjeneste Youtube. Derfor vil firmaet nu begynde systematisk sletning af videoer, der har et konspiratorisk snit.

Således skriver Reuters, at Youtube går i gang med at forbyde videoer, hvis indhold strider mod konsensus fra lokale sundhedmyndigheder og/eller verdenssundhedsorganisationen WHO. På den måde sikrer Youtube, måske, at der ikke deles videoer med falske oplysninger og konspirationsteorier.

Eksempelvis skriver Youtube selv, at det kan være videoer med påstande om, at vaccinen vil slå folk ihjel, resultere i infertilitet eller for eksempel den meget udbredte idé om, at vaccinen i virkeligheden er en mikrochip, der bliver indsat, så Microsoft-stifter Bill Gates kan overtage al viden om alle mennesker.

Videoer, der blot udtrykker naturlig skepsis, vil ikke blive fjernet ifølge Youtube.

Kæmper

I forvejen fjerner Youtube ifølge sig selv allerede indhold, der forsøger at betvivle eksistensen af Covid-19 eller fremmer hjemmebryggede behandlinger opfundet til formålet. Det samme gælder for videoer, der opfordrer folk til ikke at selv-isolere eller søge læge ved sygdom.

På sin hjemmeside skriver Youtube desuden, at der siden februar er blevet fjernet mere end 200.000 videoer, der indeholdt farlig eller misledende information om Covid-19.

Generelt kæmper medier og sociale medier en brav kamp mod spredningen af forskellige mere eller mindre vanvittige teorier omkring Sars-cov-2 og den medfølgende sygdom Covid-19. Nogle mener altså slet ikke, den findes.

Tidligere har Facebook også meldt ud, at delinger af artikler, der spreder falsk information, enten vil blive fjernet helt eller behæftet med et fakta-tjek fra uafhængige fakta-tjekkere. For eksempel danske Tjekdet.

Mediet gennemgik for nylig ganske grundigt hjemmesiden corona-information.dk og kunne nemt konkludere, at den hjemmeside generelt indeholder én stor løgnehistorie. Det kan du læse mere om i vores artikel Corona-hjemmeside er fyldt med løgn

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu