Yvonne sigtet for chikane: Hun er lodret uenig

19. februar 2019 20:07 | Af: Newsbreak.dk

Den fynske bokser Yvonne Bæk Rasmussen er af Fyns Politi blevet sigtet for chikane, efter at Kerteminde Kommune meldte hende. Bokseren fastholder sin uskyld.

Yvonne Bæk Rasmussen mener ikke, at hun har gjort noget forkert. Video: TV2 Fyn.

I december skrev Yvonne Bæk Rasmussen et facebookopslag, hvor hun beskyldte den tidligere skolechef i Kerteminde Kommune, Dorte Dabelsteen, for at have forvoldt skade på borgere i kommunen. Det fik Kerteminde Kommune til at melde hende til politiet.

Nu har Fyns Politi på baggrund af anmeldelsen sigtet Yvonne Bæk Rasmussen for chikane af offentligt ansatte. Hun er sigtet efter paragraf 119a i straffeloven.

Yvonne Bæk Rasmussen holder fast i, at hun er uskyldig.

– Jeg har ikke gjort noget forkert. Det har jeg ikke. Det kan ikke være strafbart at udtale sig som borger, siger den tredobbelte nordiske mester i boksning.

– Og jeg har hverken chikaneret nogen eller løbet efter nogen. Jeg har ikke engang været i nærheden af nogen af dem fysisk. Så jeg har ikke gjort noget forkert.

Nu bliver sagen efterforsket

Nu, hvor Yvonne Bæk Rasmussen er blevet sigtet, ligger sagen hos anklagemyndigheden hos Fyns Politi. Anklagemyndigheden skal vurdere, om der skal rejses tiltale i sagen.

– Vi efterforsker nu, om der skal rejses tiltale. Der kan godt gå et par uger, før vi ved, hvad vi gør, siger Maria Fanø-Fredeløkke, der er anklager under Fyns Politi.

Anmeldelse af kommunen lagt ned: Yvonne vil klage

Da Yvonne Bæk Rasmussen blev anmeldt af Kerteminde Kommune, valgte hun at anmelde borgmesteren og kommunaldirektøren for at indgive falsk politianmeldelse mod hende.

Men den anmeldelse har ikke ført til nogen sag hos anklagemyndigheden.

– Vi har truffet afgørelse om ikke at efterforske sagen, fordi vi har en rimelig formodning om, at der ikke er foregået noget strafbart, fortæller Maria Fanø-Fredeløkke.

Det er derfor udelukkende Yvonne Bæk Rasmussen, der er sigtet i sagen på nuværende tidspunkt.

Yvonne Bæk Rasmussen ønsker at klage over, at hendes anmeldelse er blevet lagt ned hos politiet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu