Ziegler: Drop konspirationsteorierne

3. marts 2013 13:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ziegler: Drop konspirationsteorierne
Billede mangler

Kommunernes Landsforening (KL) fungerer som regeringens forlængede arm, når den forsøger at tvinge lærerne til at indgå en ny arbejdstidsaftale.

 

Det mener flere af Folketingets undervisningsordførere samt formanden for Danmarks Lærerforening (DLF), Anders Bondo Christensen, der alle oplever, at KL forsøger at bane vejen for regeringens folkeskolereform i forbindelse med de nuværende forhandlinger.

»Det er helt uhørt, at KL, Undervisningsministeriet og Finansministeriet sammen har udarbejdet en drejebog, der skal tvinge lærerne til at give sig, så man kan indføre heldagsskolen,« siger Enhedslistens ordfører Lars Dohn (Ø).

»Regeringen har selv blandet vores aftaleforhandlinger dybt, dybt ind i deres egen folkeskolereform,« lyder det fra Anders Bondo.

Men der er ingen sammenhæng mellem KLs ønske om at fjerne den centrale tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid og regeringens visioner om heldagsskolen, fastslår KLs chefforhandler, Michael Ziegler (K), der over for Berlingske Nyhedsbureau betegner sammenkoblingen som en konspirationsteori.

»Vi bliver ikke fjernstyret af regeringen. Sagen er den, at vi allerede talte om et opgør med arbejdstidsreglerne, inden den nuværende regering kom til. Vi har idéer til, hvordan folkeskolen skal indrettes, og vi er kun glade for, at de tilsyneladende har bred opbakning i Folketinget,« siger Michael Ziegler.

Senest har økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) givet sin opbakning til KL i et interview med Berlingske, hvor hun beskylder lærerforeningen for at skabe myter om konsekvenserne af en ny arbejdstidsaftale, hvor skolelederne efter KLs ønske får større råderet over deres medarbejderes hverdag.

Vestager beskyldes af Anders Bondo, Enhedslisten og Dansk Folkeparti for utidig indblanding i en faglig konflikt, men det er ikke rimeligt, mener Ziegler.

»Det er selvfølgelig rart, at der er en minister, der støtter os i debatten. Men Margrethe Vestager blander sig jo netop kun i debatten, ikke i forhandlingerne,« påpeger KL-politikeren.

Han opfordrer samtidig DLF-formand Anders Bondo Christensen til at anlægge et mere positivt syn på de igangværende forhandlinger.

»Bondo skal passe på, at han ikke bliver en sart mimose. Han kritiserer og kommer med absurde beskyldninger, men han burde i stedet koncentrere sig om det centrale, nemlig hvilken folkeskole vi ønsker fremadrettet,« siger Michael Ziegler.

Lærernes og kommunernes repræsentanter mødes mandag i Forligsinstitutionen for at genoplive forhandlingerne, der strandede tidligere på ugen. Hvis parterne ikke når til enighed, kan det i yderste konsekvens ende med en lockout af landets godt 50.000 folkeskolelærere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu