Zimling kræver sejr over Tjekkiet

12. marts 2013 15:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Zimling kræver sejr over Tjekkiet
Billede mangler

Danmark har kun to point efter tre kampe i kvalifikationsgruppe B. Derfor er der kun en ting, der tæller i udekampen mod Tjekkiet 22. marts i Olomuc, hvis de danske VM-håb skal bevares.

Der skal tre point ind på kontoen, siger Niki Zimling.

– Det handler kun om sejr for os. Et nederlag eller uafgjort er ligegyldigt for os. Vi skal bruge alle tre point, alt andet er ubrugeligt, siger midtbanespilleren.

Gruppe B føres suverænt af Italien med ti point for fire kampe. Bulgarien har seks point efter fire kampe og herefter følger Tjekkiet med fem point. Tjekkerne har som danskerne kun spillet tre kampe, hvorfor et dansk nederlag vil se Tjekkiet stikke af med otte point. I det tilfælde brister de danske VM-ambitioner.

– Så er det game over for vores vedkommende, siger Niki Zimling.

Danmarks seneste landskamp var et 3-0 nederlag til Makedonien i en testkamp i februar. Her var der ikke meget, der fungerede for Morten Olsens tropper, men Niki Zimling lover, at kampen mod Tjekkiet ikke bliver en gentagelse.

– Der var mange spillere, der ikke var i kampform mod Makedonien, så sådan en præstation ser vi ikke igen, siger han.

Niki Zimling forventer derimod, at der er gode chancer for en dansk sejr.

– Hvis vores kamp mod tjekkerne i Parken (0-0, red.) er en rettesnor for styrkeholdet mellem de to hold, så har vi rigtigt gode chancer for at vinde. Jeg ser os som et bedre hold end tjekkerne, og vi havde også chancerne for at vinde sidst. Det havde tjekkerne ikke.

Niki Zimling kommer til landsholdslejren med masser af selvtillid efter en god start i Mainz med to mål siden skiftet fra Club Brugge.

– Jeg vil på ingen måde nedgøre den belgiske liga, men tempoet i Bundesligaen er meget højere og der sker hele tiden noget. Det er så direkte en type fodbold, at det nærmest minder om indianer-fodbold. Der sker noget hele tiden, og de energier håber jeg da at kunne tage med til landsholdet.

Niki Zimling har spillet 16 landskampe, men har endnu ikke scoret i nationaldragten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu