ANNONCE

Zuckerberg kyler Trump ud af Facebook

7. januar 2021 18:14 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Mark Zuckerberg er ikke vild med præsidentens udtalelser.

Facebook lukker for USA-præsident Donald Trumps profil på det sociale medie på ubestemt tid – og foreløbigt de næste to uger.

Det skriver Facebook-stifter Mark Zuckerberg på sin egen profil på det sociale medie.

Blokeringen gælder også på det sociale medie Instagram, som er ejet af Facebook.

Ifølge Mark Zuckerberg sker det, fordi virksomheden mener, at der er en for stor risiko ved at lade Donald Trump bruge Facebook og Instagram, efter at Trump-støtter onsdag trængte ind i Kongressen i Washington D.C.

– Han beslutning om at bruge sin platform til at opildne i stedet for at fordømme sine følgeres handlinger ved Capitol, har foruroliget befolkningen i USA og resten af verden, siger Zuckerberg, og fortsætter:

– Vi har i går fjernet hans udtalelser, da vi var enige om, at effekten – og ikke formålet – var at provokere til yderligere vold.

Brud på retningslinjerne

Natten til torsdag dansk tid fratog det sociale medie Donald Trump retten til at lave opslag i 24 timer efter to brud på dets retningslinjer.

– De chokerende begivenheder de seneste 24 timer viser klart, at præsident Donald Trump har til hensigt at bruge sin tilbageværende tid som præsident til at underminere den fredelige og retmæssige magtoverdragelse til sin valgte efterfølger, Joe Biden, skriver Mark Zuckerberg.

– Vi mener, at risikoen ved fortsat at lade præsident Trump bruge vores service i denne tid simpelthen er for stor.

– Derfor forlænger vi blokeringen, vi har pålagt hans Facebook- og Instagram-profiler på ubestemt tid og i minimum de næste to uger, indtil en fredelig magtoverdragelse er gennemført, skriver han videre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu