Efter to år: Emilie Mengs morder er stadig på fri fod

Den 10. juli 2016 forsvandt den dengang 17-årige Emilie Meng fra Korsør efter en bytur. Fem måneder senere blev hendes lig fundet i en sø ved Borup på Sjælland

Udgivet Opdateret

Det er i dag, tirsdag den 10. juli 2018, præcis to år siden, at den dengang 17-årige pige Emilie Meng forsvandt sporløst. Hun havde med to veninder været på en bytur i Slagelse, og blev sidst set på Korsør Station klokken fire om natten.

Fem måneder senere, juleaftensdag 2016, blev hendes lig fundet. I en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland, 60 kilometer fra Korsør Station.

Det skete efter en enorm eftersøgning, hvor hundreder af frivillige foruden politiet uden held havde været ude og lede efter den 17-årige pige.

Politiet meldte aldrig noget ud om, hvad dødsårsagen var efter fundet af Emilie Mengs lig, men politiet bør kende dødsårsagen. Det fortalte retsmediciner Jørgen Lange Thomsen til Newsbreak.dk i december 2016:

Retsmediciner Jørgen Lange Thomsen er overbevist om, at politiet ved, hvordan Emilie Meng er blevet dræbt. Foto: Linda Kastrup/Scanpix.
Retsmediciner Jørgen Lange Thomsen er overbevist om, at politiet ved, hvordan Emilie Meng er blevet dræbt. Foto: Linda Kastrup/Scanpix.

– Medmindre, det er et giftmord, så kan man næsten 100 procent fastslå dødsårsagen, sagde Jørgen Lange Thomsen.

– Jeg havde en sag for et stykke tid siden – der havde hun ligget i vandet i 17 måneder. Der kunne vi fastslå, hun var blevet stranguleret, sagde Jørgen Lange Thomsen.

Samme dag sidste år: Emilie Mengs mor kritiserer politiet

Den 10. juli sidste år – for præcis et år siden – stod Emilie Mengs mor frem med en skarp kritik af politiet.

Det skete ved et mindearrangement, der blev afholdt på Rådhuspladsen i København på etårsdagen for Emilie Mengs forsvinden.

– For os som familie har det fra starten af været et endeløst mareridt. Ud over at lede dagligt har vi kontaktet politiet i håb om at få nogle svar.

– Det, vi ofte er blevet mødt med, er negligering, bortforklaringer og affejende standardsvar, som vi ikke har kunnet bruge til noget, lød det i talen.

Efter kritikken udtalte politiet, at de havde stor forståelse for den situation, familien befandt sig i.

Her gik Emilie Mengs farmor på talerstolen og læste en tale højt, som er skrevet af Mengs mor. I talen rettede moren en skarp kritik mod politiets behandling af familien.

Massiv efterforskning uden held

Sagen er de seneste to år blevet efterforsket massivt, men politiet står den dag i dag stadig uden en gerningsmand.

Undervejs har politiet været ad adskillige veje. Blandt andet blev en 67-årig pensionists hus ransaget fem gange efter en nabo havde aflyttet hans hus.

Manden er siden blevet renset, og naboen er nu politianmeldt for at opsætte aflytningsudstyr på mandens adresse.

Der er derfor stadig ikke fundet en gerningsmand bag drabet. I juni i år kom det frem, at en mand, der er sigtet for en voldtægt af en 9-årig begået på Mors også har været sigtet i Emilie Meng-sagen. Men mandens advokat forventer ikke, at den sigtelse bliver opretholdt:

– Politiet har ikke frafaldet sigtelsen mod min klient i forbindelse med Emilie Meng-sagen. Men det forventer jeg sker. Der er jo ingen forældelsesfrist i drabssager, så politiet kan opretholde sigtelsen. Men det er min klare forventning, at den vil blive frafaldet, siger advokat Jesper Gad, som er beskikket forsvarer for den varetægtsfængslede lastbilchauffør, til BT.

Politiet er stadig i gang med efterforskningen, og melder ud, når de har noget vigtigt at fortælle. Det skrev Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse i december 2017.

Overblik over Emilie Meng-sagen

* 10. juli: Emilie Meng meldes savnet. Hun skulle have været på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke søndag, men mødte ikke op.

Emilie Meng blev sidst set klokken 4 samme morgen, da hun tog afsked med sine to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum.

* Politiet sætter en stor efterforskning i gang. Blandt andet bliver flere kolonihaveforeninger i Korsør gennemsøgt uden resultat.

* Adskillige frivillige leder også efter den 17-årige uden held. I august går foreningen Missing People ind i sagen og laver en eftersøgning i Korsør.

* I oktober kommer det frem, at en 33-årig mand i august har været anholdt og sigtet for drabet på Emilie Meng. Men det viste sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

* Politiet ransager også en adresse i Korsør fem gange. En af ransagningerne kom i stand, efter at naboer havde meldt to personer til politiet.

Anmelderne havde aflyttet adressen, og de mente at have hørt lyde fra en indespærret person.

Politiet fandt ikke noget, og de to har siden krævet erstatning for ransagningerne.

* 24. december: En person finder om eftermiddagen en død person i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

* 25. december: Politiet oplyser, at personen, der blev fundet i søen ved Borup, er Emilie Meng. Hun er altså blevet fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder.

Hun har været udsat for en forbrydelse, oplyser politiet uden at ville komme ind på, hvordan drabet skal være sket.

Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

* 4. januar: Politiet oplyser, at man har modtaget flere end 250 henvendelser om drabet, siden den unge pige blev fundet juleaftensdag.

* 19. januar: Emilie Meng bliver begravet klokken 11 i Sankt Povls Kirke i Korsør. Begravelsen er udelukkende for personer, der har tilknytning til Emilie Meng og familien.

* 20. juni: Nyt spor i Emilie Meng-sagen. Politiet efterlyser en hvid Hyundai i30 – eller en bil, der ligner den.

* 4. oktober: Politiet efterlyser nye vidner med en rekonstruktion efter offentliggørelsen af, at et vidne muligvis har set drabsmanden ved Regnemarks Bakker, hvor Emilie Mengs lig blev fundet.

Kilder: Ritzau, Newsbreak.dk og tv2.dk.

Når der kommer væsentligt nyt i efterforskningen vil Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi selvfølgelig melde udskrev de.

Powered by Labrador CMS