Skip to main content

Sådan vil mænd fejre valentinsdag

Foto: Scanpix.

Foto: Scanpix.

Foto: Scanpix.

Foto: Scanpix.

Foto: Scanpix.

Når valentinsdag kommer, kan mænd og kvinder have forskellige forventninger til, hvordan dagen skal fejres.

Lørdag den 14. februar står den i kærlighedens tegn, når valentinsdag fejres i blomsterforretninger, chokoladebutikker og i parforholdene. Men mænd og kvinder har ikke altid helt samme forventninger til kærlighedens dag.

Flere mænd end kvinder vil gerne fejre valentinsdag med en romantisk middag hjemme eller middag på en restaurant, mens kvinderne gerne vil overraskes. Det viser en måling, som datingsiden Dating.dk har lavet blandt mere end 3800 brugere. Derfor er det vigtigt at lytte til, hvad partneren gerne vil.

– Det, der ofte går galt, er, at man giver det, man gerne selv vil have i stedet for det, den anden helst vil have, siger Mikael Hoffmann, der er parterapeut og har skrevet bøger om mænd, dating og parforhold.

– Kvinder vil gerne have overraskelser, mens mænd godt kan lide det lidt mere forudsigelige, siger han.

Selvom det ofte forventes, at manden tager initiativet på valentinsdag, så kan kvinden sagtens tage sagen i egen hånd, men man skal huske at lytte til, hvad ens mand har lyst til.

– Mange kvinder tror fejlagtigt, at deres mænd kan læse deres tanker, men det kan de ikke. Det er dit eget ansvar at fortælle din partner, hvis valentinsdag betyder noget for dig og komme med forslag til, hvad du gerne vil lave, siger Mikael Hoffmann.

Og det gælder for begge køn, mener parterapeut Martin Østergaard. Hvis du gerne vil sætte dit eget præg på valentinsdag, så kræver det ikke andet end, at du selv tager initiativet.

– Hvis manden gerne vil have indflydelse på valentinsdag, så må han jo rykke ind og besætte den. Han skal vise sin partner, at det er ham, der bestemmer over valentinsdag i år, siger Martin Østergaard, der er parterapeut og har skrevet bogen vejen til mandens hjerte.

Selvom du eller din partner ikke er helt vilde med valentinsdag eller bare synes, at det er et kommercielt påfund, så kan det alligevel være en god anledning til at hygge lidt ekstra om hinanden og på den måde styrke parforholdet.

– Selvom man har været sammen i 25 år er det vigtigt at sætte tid af til hinanden. Den ene dag kan hurtigt gå efter den anden. Valentinsdag er en anledning til at komme ud og lave noget sammen, siger Mikael Hoffmann.

Fakta

– Valentinsdag er hvert år den 14. februar.

– Dagen er også kendt som “de elskendes helligdag”.

– Traditionen stammer fra USA og slog først igennem i Danmark i 1990’erne.

– Dagen forbindes typisk med den romerske præst Valentin, også kendt som helgen Sankt Valentin.

Newspaq

Del din kommentar