Dreng slået ned på vej hjem fra fest

En dreng brækkede kæben, da han natten til søndag blev overfaldet på hjem fra havnefest i Kerteminde.

Udgivet Opdateret

En dreng på 15 år blev natten til søndag slået ned, da han var på vej hjem fra weekendens havnefest i Kerteminde.

Overfaldet på drengen er beskrevet i et facebookopslag, som er delt mange gange, og mandag bekræfter Fyns Politi overfaldet i en pressemeddelelse. Heri skriver politiet, at drengen har fået skader i ansigtet.

I opslaget på Facebook beskrives det, at drengen blandt andet har brækket kæben og fået brud på tænderne.

Politi søger vidner

Politiet vil gerne høre fra eventuelle vidner til overfaldet, der fandt sted, da drengen kom gående på hjørnet af Vestergade og Longsvej. Anmeldelsen blev modtaget søndag klokken 02.57.

- Vi vil meget gerne høre, hvis nogen ved noget om den pågældende sag. Der var rigtig mange i byen i Kerteminde natten til søndag på grund af havnefesten, så derfor kan der være nogen, som sidder inde med oplysninger, der kan hjælpe med at finde frem til gerningsmanden.

20-årig anholdt i tre forskellige voldssager

- Det skal selvfølgelig været både sikkert og trygt at gå en havnefest, så derfor håber vi meget at få fat i den skyldige, siger vicepolitiinspektør Anders Furbo Therkelsen i politiets meddelelse.

Politiet oplyser, at der desuden har været tre andre voldssager i forbindelse med havnefesten, og at en 20-årig mand blev anholdt i den forbindelse.

VOLD I DANMARK

I 2020 fik 7.987 voldsofre behandling på landets skadestuer. I 2019 var det tilsvarende tal 10.161, hvilket svarer til et fald på 21 procent.

Mænd er generelt overrepræsenterede på skadestuerne, og de behandles i højere grad for mere alvorlige voldsskader end kvinder. Mænd får fx oftere åbne sår og knoglebrud, og næsten halvdelen af mændene behandles for hovedskader, mens det kun gælder for hver fjerde kvinde.

Kvinder udgør dog en stigende andel af de voldsofre, der får behandling på skadestuerne. Mens de i 1995 udgjorde 25 procent af voldsofre, udgjorde de 35 procent i 2020.

Kvinder bliver oftest udsat for vold i hjemmet og i forbindelse med deres arbejde særligt i sundhedssektoren, mens mænd i højere grad udsættes for vold uden for hjemmet.

Volden sker oftest i nattetimerne hen over weekenderne. De fleste besøg på skadestuen i forbindelse med vold foregår natten mellem fredag og lørdag samt lørdag og søndag i de sene nattetimer.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

En 18-årig mand blev væltet omkuld af flere gerningsmænd, en 16-årig dreng blev slået med en knytnæve, og en 19-årig mand blev sparket i hovedet.

Politi: Mange voldssager i år

Både den 18-årige og den 16-årige blev overfaldet på Dosseringen i Kerteminde, mens den 19-årige blev sparket på Paludan Müllers Plads.

Den 20-årige blev anholdt klokken 03.25. Efter afhøring på Odense Politigård, blev han løsladt igen.

Fyns Politi efterforsker fire voldssager efter havnefest i Kerteminde. En 20-årig mand er anholdt i forbindelse med tre af sagerne. (Arkivfoto).
Fyns Politi efterforsker fire voldssager efter havnefest i Kerteminde. En 20-årig mand er anholdt i forbindelse med tre af sagerne. (Arkivfoto).

- Det er umiddelbart vores vurdering, at der har været usædvanligt mange sager om vold ved dette års havnefest i Kerteminde i forhold til tidligere år, hvor der kun var ganske få sager.

- Det er svært at sige hvorfor, det blev anderledes, men der er jo i tre af sagerne formentlig tale om samme gerningsmand, og det er selvfølgelig tydeligt i tallene, siger Anders Furbo Therkelsen.

Powered by Labrador CMS