Voldsom arbejdsulykke: Hastet på Rigshospitalet

På en mark nær Jyderup kom en 57-årig mand tirsdag alvorligt til skade og fik flere knoglebrud

Udgivet Opdateret

En 57-årig mand kom tirsdag alvorligt til skade i en arbejdsulykke på en mark ved Tornved nær Jyderup. Skaden skete, da han blev ramt af en halvt ton tung halmballe.

Det fremgår af Midt- og Vestsjællands døgnrapport.

Halmballen faldt fra en vogn, som var læsset med bigballer på 400-500 kilo og i flere lag. En af bigballerne faldt ned fra vognen inden fastspændingen og ramte den 57-årige.

Politiet fik alarm om ulykken tirsdag klokken 13.37.

Da politiet ankom til marken, var to ambulancer ankommet og i gang med at tilse manden, der blev frigjort fra den tunge halmballe.

Under arbejde på en mark nær Jyderup kom en 57-årig mand tirsdag alvorligt til skade. Sagen undersøges også af Arbejdstilsynet. (Arkivfoto).
Under arbejde på en mark nær Jyderup kom en 57-årig mand tirsdag alvorligt til skade. Sagen undersøges også af Arbejdstilsynet. (Arkivfoto).

Fløjet med lægehelikopter

En lægehelikopter fløj den tilskadekomne mand, der er fra Mørkøv, til Rigshospitalet til behandling af alvorlig tilskadekomst med flere knoglebrud.

Da der er tale om en arbejdsulykke, er Arbejdstilsynet underrettet om sagen. Tilsynet har været på stedet og undersøgt omstændighederne.

Tilsynet og politiet skal senere vurdere, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

ARBEJDSTILSYNET

Arbejdstilsynet, ofte forkortet AT, er den danske myndighed på arbejdsmiljøområdet.

Arbejdsmiljøloven sætter den overordnede ramme for Arbejdstilsynets virke. Heraf følger, at det er virksomhedernes ansvar at sørge for, at arbejdsforholdene på virksomhederne er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige.

Arbejdstilsynet skal som én blandt flere aktører på arbejdsmiljøområdet bidrage til, at ansvaret varetages af virksomhederne. For Arbejdstilsynets vedkommende sker det ved, at Arbejdstilsynet fører tilsyn med virksomheder, udarbejder regler samt vejleder om arbejdsmiljø.

Arbejdstilsynet er en styrelse under Beskæftigelsesministeriet og har hovedsæde i Landskronagade på Ydre Østerbro i København. Tilsynet med virksomhederne sker via regionale tilsynscentre. Arbejdstilsynet har i alt ca. 600 medarbejdere i 2020.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS