Farligt: Flere cykler kaldes tilbage

Salg af Babboe-ladcykler blev stoppet med øjeblikkelig virkning i februar. Siden da er flere fejl dukket op

Udgivet Opdateret

KORT RESUMÈ AF ARTIKLEN

Sikkerhedsstyrelsen har annonceret tilbagekaldelse af syv Babboe ladcykelmodeller grundet risiko for stelbrud.

Tilbagekaldelsen følger en advarsel fra NVWA om potentielle alvorlige skader ved brud på cykelrammen.

Ejere af de berørte modeller opfordres til at registrere sig for et gratis sikkerhedstjek på www.tjek-din-ladcykel.dk.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Syv modeller af den populære ladcykel Babboe kaldes tilbage på grund af en sikkerhedsrisiko for brud på stellet.

Det skriver Sikkerhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Meget alvorlige skader

Allerede i februar besluttede ladcykelproducenten Babboe midlertidigt at stoppe salget af ladcyklerne i Danmark, da den hollandske fødevare- og forbrugersikkerhedsmyndighed (NVWA) gjorde opmærksom på sikkerhedsrisici.

Knap en måned senere lød det fra den danske forhandler af Babboe-cyklerne, at fire modeller i Danmark blev tilbagekaldt.

Den hollandske myndighed havde foretaget en risikovurdering, som viste, at ødelagte rammer kan føre til "meget alvorlige skader".

På grund af en sikkerhedsrisiko for brud på stellet på en række Babboe-ladcykler, man ofte kan se i bybilledet, tilbagekalder producenten nu i alt 11 modeller. Modellen "Babboe Big", som ses på billedet, er ikke blandt de nuværende tilbagekaldte modeller. (Arkivfoto).

Børn kan falde ud

Det blev givet som eksempel, at børn kan risikere at falde ud af kurven, hvis stellet knækker. Det er især farligt, hvis det sker i tung trafik, lød det.

Med de yderligere syv modeller, der nu tilbagekaldes, har Babboe tilbagekaldt 11 modeller.

Der er tale om følgende: "Babboe City-E", "Babboe City", "Babboe Mini-E", "Babboe Mini", "Babboe Mountain" (produceret før 2020), "Babboe Slim Mountain", "Babboe Transporter-E", "Babboe Transporter", "Babboe Pro Trike-E", "Babboe Pro Trike" og "Babboe Trike XL" med centermotor.

Kan tjekke cyklen

Forbrugere, der ejer en af de berørte modeller, tilbydes enten erstatning eller et passende alternativ, oplyser Babboe på sin hjemmeside.

Firmaet opfordrer alle ejere af en Babboe-ladcykel til at registrere sig på hjemmesiden www.tjek-din-ladcykel.dk. Herefter vil man blive kontaktet med et tilbud om et gratis sikkerhedstjek.

Konkret plan

- Jeg er utroligt ked af det på alle Babboe-ejeres vegne. Derfor er det godt og på tide, at producenten nu har annonceret en konkret plan til de danske kunder, siger Jon Christiansen, der er stifter af Scandipartner, som forhandler Babboe i Danmark, i en pressemeddelelse.

Tidligere har Babboe frarådet at bruge en række af producentens andre ladcykler. De modeller kan nu benyttes sikkert igen, skriver Babboe på sin hjemmeside, hvor man kan se listen over de brugbare cykler.

Powered by Labrador CMS